Sådan skruer du bolden

24.08.2018

Skrevet af Claus

Velkommen til Unisport.dk. En af verdens førende fodboldforhandlere online! Vores shop har tusindvis af fodboldprodukter, der kan hjælpe dig med at blive den bedste fodboldspiller som muligt! Du kan også abonnere på vores YouTube-kanal for at få de seneste anmeldelser, guider og fodboldrelaterede nyheder!

Sir Alex Ferguson sagde engang "ægte vindere er ubarmhjertige". Han talte om David Beckham's arbejdsmoral, som skal give dig en indikation af, at det ikke bliver nemt, men hvis du kan lide idéen om, at være den person dit hold altid regner med, når krisen kradser, eller bare gerne vil forbedre din frisparksteknik, så er du det rette sted. Læs med når jeg taler dig igennem, hvordan du lærer at skrue bolden. God fornøjelse!


Trin 1 - Dit tilløb

Der er ikke nogen nem måde at sige dette på, så jeg siger det bare lige ud. Der er ingen "korrekt" måde, at lave dit tilløb til bolden på for at få det bedste resultat, men der er uden tvivl en forkert måde. Du bliver nød til at tage nogle skridt tilbage fra bolden og sikre at du står med en vinkel - det vil tillade dig, at placere din støtte fod i den korrekte position og få et godt "svirp" med din sparke fod.


Trin 2 - Støtte fod

Du har placeret bolden og taget tilløb. Det næste trin er at begynde dit tilløb (Jeg vil ikke fortælle dig, hvordan du skal løbe) og få en god kontakt med bolden. Du skal placere din støttefod ved siden af bolden, ligesom du ville med en aflevering, bortset fra at du skal have din tæer til, at pege i den retning, du ønsker bolden, INDEN skruet begynder, så jeg vil personligt altid få mine tæer til at pege et par meter ved siden af målet. Målet her er, at få keeperen til at tro at bolden går ved siden af.


Trin 3 - Kontakt området

Som du kan se i Joltter's video nedenfor, så skal kontakt området være halvvejs mellem dine tæer og siden på foden, og så skal dine tæer pege opad. Det vil både give dig skru, og fart på bolden. Du skal ramme bolden i den nederste halvdel og lidt på siden, for at tillade dig maksimalt spin på bolden selv.


Trin 4 - Spark igennem bolden

Så jeg har haft kontakt med bolden. Mit job her er slut, ikke? Nej, at sparke igennem bolden er vigtigt. Denne del af bevægelsen er det som vil give bolden dykket det behøver for at komme over muren. At holde dine tæer pegenede opad vil hjælpe med at generere topspin, for at give bolden et lækkert dyk. Tænk på hvordan en bordtennis spiller får så meget kraft og skru - det er ret meget det du gør med dit ben. Bliv ved med at øve dig og du vil få masser af spin og kraft i bolden.


Det var 4 trin til hvordan du får skru i bolden. I videoen nedenfor finder du mange flere tips fra Joltter, men jeg ville bare gennemgå de vigtigste af dem. Jeg håber du har nydt at læse denne blog og at du kan bruge nogle af disse tips i din næste kamp.


Husk at du altid kan finde de rette fodboldstøvler til at sparke et godt frispark med her hos Unisport.

Er du i tvivl om hvilken støvle som passer godt til dig, så prøv vores ultimative støvlevælger

Hold øje med flere med flere blogs om hvordan du kan forbedre dit spil de kommende uger for endnu mere fantastisk #Unisportlife indhold.