Når en ny fodboldstøvle bliver udviklet, går den oftest gennem utroligt mange prototype-stadier, og det har også været tilfældet for Nikes splinternye Hypervenom Phantom - og Nike har givet os et sjældent set indblik i nogle af de mange prototyper, Hypervenom var gennem, før man nåede den færdige model.

Nike Hypervenom Phantom har gjort sit indtog på markedet med en ny race af angreb, og støvlen er blevet taget ekstremt godt imod. Men hvordan blev Hypervenom egentlig til? Nike har været så venlige at dele billeder af prototyperne på Hypervenom med os - og dem tager vi et nærmere kig på her.

En af de første skridt, når man designer en ny støvle, er at få læsten på plads - og det var også Nikes prioritet med Hypervenom. Her udviklede man X1.1-læsten, som både er bred og har en lav snude. Interessant er det, at støvlen lader til at være baseret på sålen af en Laser IV og ikke har nogle snørebånd.

Faktisk var et af de største ønsker fra Gonzalo Higuain, at den nye støvle ikke havde snørebånd for et renere træf - og Nike arbejdede hårdt på at få netop det hele rene træf.

Som deres research gik fremad, tog en prototype form med forskellige typer overdele. Jagten på det perfekte, rene træf på bolden var gået ind. Umiddelbart falder prototypen her i god jord hos os - og vi må også indrømme, at den minder ret meget om Nike GS-støvlerne. Materialet på snuden ser også interessant og meget tyndt ud - og selv om det blev droppet ser vi måske mere til det i fremtiden? Designet er i alle fald et hit. Læser I med, Nike?

Tredje prototype begyndte at ligne Hypervenom som vi kender den i dag - Nike satte for første gang NikeSKIN på snuden, hvorefter en designer gik amok med en guldfarvet tusch og skitsede sine tanker for designet op.

Herefter gik det stærkt, og Nike fik tilføjet NikeSKIN til hele støvlens overdel i en fræk, whiteoutet udgave. Det er værd at bemærke, at snuden på dette tidspunkt så ud til at være forstærket med en stribe, lidt som vi så på de sene udgaver af Vapor VIII. Det har uden tvivl ført til den forstærkende linje, vi ser løbe langs overdelens kant på den færdige Hypervenom.

Efterhånden begyndte Hypervenom for alvor at tage form, og hælen blev farvet sort som vi kneder den færdige model. Tydeligvis var der dog stadig tvivl om hvor Nike swooshen skulle sidde på Hypervenom - og hælkappen sad stadig på ydersiden af støvlen.

Det blev der dog hurtigt lavet om på, og på en af de sidste prototyper for støvlen blev lavet færdig ser designet rigtig meget ud som vi kender det. Interssant er det dog at se, hvordan designerne har klippe-klistret med tekstiler for at få det ønskede grafiske udtryk.

nike, hypervenom, phantom, nike hypervenom, hyper venom, nike football, nikeinc, nike inc, agile, traction, agile traction, nikeskin, nike skin, rotations, acc, all conditions control, neymar, rooney, welbeck, balotelli, lewandowski, higuain, a new breed of attack, a, new, breed, of, attack, unisport, unisportstore

Støvlen blev heldigvis færdig, og det endelige resultat blev i vores øjne ret godt. Det er interessant, hvor langt der er fra første prototype til den endelige støvle, og man kan blot ønske sig, at vi får flere prototyper at se frem over ved støvlelanceringer.

Husk at du allerede nu kan sikre dig den færdige udgave af Nike Hypervenom Phantom - kun 1499,- kr.

Hvad siger du til Hypervenom-prototyperne - og var der nogle af de ting, Nike droppede, som du godt kunne tænke dig at se på den færdige model? Del meget gerne dine tanker med os lige herunder.