Nike har naturligvis også beskittet FC Barcelona med en ny udebanetrøje og den skal du ikke snydes for et nærmere kig på. Igen har vores dygtige fotografer været på spil og de har således skudt en række flotte billeder af den farverige trøje fra alle tænkelige vinkler. Se dem her.

For første gang nogensinde får FC Barcelona en udebanetrøje i de catalanske nationalfarver og det er helt sikkert noget, klubbens fans vil synes godt om. Striberne er nemlig inspireret af det catalanske flag, Senyera, der går igen op til flere steder på trøjen. Derudover minder skabelonen for trøjen meget om hjemmebanetrøjer dog med den mindre detalje, at udebanetrøjen er rundhalset.

Du kan forudbestille den nye FC Barcelona Udebanetrøje 13/14 fra d. 6 juni - så hold øje med siden.

Den runde hals er på samme måde som hjemmebanetrøjen helt gul, men har her den lille detalje, at den er rundet af med en rød streg. Det fremhæver virkelig designet og den rundede hals giver således også trøjen et ret old-school look, som klæder den rigtig godt.

Ærmerne adskiller sig fra de klassiske striber ved at lade farverne fade sammen. Hele trøjen er et udtryk for klubbens efterhånden ikoniske spillestil med mange afleveringer og meget boldbesiddelse. Striberne er et udtryk for det simple; spillestilen ser udefra simpel ud og ærmerne symboliserer det komplekse; at det er langt sværere at føre ud i virkeligheden, end man lige tror.

Nike har gjort meget for at udvikle trøjen teknisk og for at nedsætte produktionens konsekvenser for miljøet. Derfor er den produceret i genbrugt polyester, som Nike udvinder af genbrugsflasker. Der bruges imellem 10 og 13 flasker per fuldt sæt og siden 2010 er godt 1,1 milliarder af slagsen blevet brugt på at producere trøjerne.

Trøjen er med sine 150 gram blevet hele 23% lettere og 20% stærkere. Den har fået et mere aerodynamisk og strømlinet fit, der sidder helt tæt til kroppen, men med en elasticitet, der gør den meget behagelig at have på. Trøjen er udviklet med Nike DriFit-teknologi, der transporterer sved og fugt væk fra kroppen for at holde spilleren tør og nedkølet.

Du kan forudbestille den nye FC Barcelona Udebanetrøje 13/14 fra d. 6 juni - så hold øje med siden.

Den nye udebanetrøje skal føre FC Barcelona mod nye successer i den kommende sæson, når de skal i kamp udenfor Camp Nou. Hvad synes du om den? Del din mening i boksen herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.