Det tyrkiske mesterhold Galatasaray har netop løftet sløret for deres nye hjemmebanetrøje fra Nike, som de skal bære i 13/14-sæsonen, når Süper Lig-trofæet skal forsvares. Det er de vanlige gule og røde nuancer, der udgør trøjens design, men der er sket meget med både udseende og funktionalitet siden sidste års trøje.

Galatasaray er blandt de klubber i Europa, der nyligst har forstærket sig med en hel del store stjerner. Blandt andre er den ivorianske angriber, Didier Drogba, kommet til og han er sidenhen blevet gjort selskab af hollandske Wesley Sneijder. Når de dertil er stødt til en klub, hvor navne som Burak Yilmaz og Emmanuel Eboue er på holdkortet, er der næsten garanti for succes.

Nike har da også haft enorm succes med designet på Galatasarays nye hjemmebanetrøje, hvor den er spejlet på assymetrisk vis ned igennem midten. Hvad end det er den røde eller gule farve, der har fundet sig en plads på trøjen, er det på modsatte side den anden farve, der indtager den tilsvarende plads. Det fungerer virkelig godt uden at tiltrække sig unødigt meget opmærksomhed.

Galatasaray har så sandelig også nået at leve op til i den kommende sæson, da den netop overståede har været blandt klubbens allermest succesfulde. Det tyrkiske mesterskab fandt sin vej til Istanbul og man nåede langt i Champions League. For at fylde successen drager trøjen inspiration fra 1950'erne og 1960'ernes trøjer, der blev båret af klublegenden Metin Oktay.

Han går i fankredse kendt some 'Den Ukronede Konge', hvilket om noget manifesterer hans betydning for klubben. Yderligere er designet med til at understrege klubbens status som en karismatisk og avant-garde klub i Europa, der går ligeligt op i, at det går stilet for sig på banen, såvel som det gør udenfor den.

I tråd med Nikes miljøbevidste tiltag, er Galatasarays nye hjemmebanetrøje produceret i genbrugt polyester, der udvindes gennem plastikflasker. Trøjen vejer blot 150 gram og er dermed hele 23% lettere end sidste års trøje, men Nike har stadig formået at gøre materialet 20% stærkere. Trøjen har naturligvis Nike DriFit-teknologi, der transporterer sved og fugt væk fra kroppen for optimal bærekomfort.

Det bliver spændende at følge Galatasaray i den kommende sæson, hvor sidste sæsons succes forhåbentlig skal gentages. Hvad siger du til den nye hjemmebanetrøje? Del din mening i boksen herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.