I 1998 lancerede Nike den allerførste Mercurial-støvle og den var designet specifikt til det brasilianske fænomen Ronaldo. Siden da er der sket meget i Mercurial-kollektionen, men nu vender Nike tilbage, til hvor det hele startede. Vi går helt tæt på den moderne fortolkning af den ikoniske R9-støvle og lader den indfinde sig i The Mercurial Archive.

For 15 år siden tog Nike en drastisk beslutning, da de gjorde op med normerne på støvlemarkedet; de designede en støvle udelukkende i mikrofiber og med et fokus på at producere den letteste støvle muligt. Resultatet var Nike Mercurial I R9, der landede på fødderne af Ronaldo i de legendariske sølv, blå og gule farver. Nu er den tilbage i en moderne fortolkning, der hylder manden såvel som støvlen.

Du kan læse mere om støvlen og resten af kollektionen i The Mercurial Archives lige her.

mercurial, archive, 15, years, of, speed, unisport, vapor, ronaldo, r9, cristiano, limited, IX, XV

"15 Years of Speed". 15 år med Nike Mercurial-kollektionen har givet os en perlerække af ikoniske fodboldstøvler, farvevarianter, stjernespillere og limiterede udgaver. Vi har samlet det hele og lidt til i The Mercurial Archives, hvor du kan komme helt tæt på din favorit. Du kan læse om Nike Mercurial R9, Vapor III, Mercurial SL og alle de andre lige her, eller ved at klikke på billedet herover.

Kronjuvelen i samlingen må dog siges at være den nyeste tilføjelse, Nike Mercurial Vapor IX SE 15th Anniversary, der tager udgangspunkt i El Fenómenos støvler fra 1998. Dengang tog de fodboldverdenen med storm og det samme tør siges om dens entré i dag. Med blot 1998 par på verdensplan er den blandt de mest eksklusive og limiterede støvler i verden. Du kan se og læse om originalen, dens moderne fortolkning og resten af støvlerne i Mercurial-kollektionen lige her.

Der er sket en hel del med teknologien siden Nike Mercurial I R9 og når de ses overfor hinanden, fremgår det endnu tydeligere. Farverne har også gennemgået en mindre modernisering, hvor den gule farve er blevet opdateret til en Volt, som Nike for alvor brød igennem med under OL 2012, og den sølv farve har fået en mere metallic finish. Du kan læse mere om den nye, den gamle og alle støvlerne imellem i The Mercurial Archives.

Du kan læse mere om støvlen og resten af kollektionen i The Mercurial Archives lige her.

Den fantastiske Mercurial-kollektion fortsætter med at udvikle sig langt ud i fremtiden, men den har aldrig glemt, hvor det hele startede. Hvad siger du til den moderne fortolkning af Mercurial I R9? Er du klar til 15 år mere med kollektionen? Del din kommentar i boksen herunder.

mercurial, archive, 15, years, of, speed, unisport, vapor, ronaldo, r9, cristiano, limited, IX, XV