Verdens mest ikoniske speed-støvle er tilbage. I vanlig stor stil fejrer Nike, at det er 15 år siden de introducerede deres ekstremt populære Mercurial-silo - og det gør de med en moderne fortolkning af deres allerførste Mercurial-model med R9 Ronaldos specielle VM-design - i et stærkt limiteret oplag. Tag et tættere kig på Nike Mercurial IX SE 15th Anniversary lige her.

1998 blev et skelsættende år - her lancerede Nike deres allerførste støvle i Mercurial-serien, som skulle vise sig at gå hen og få stor indflydelse på markedet - både med hensyn til design og teknologi.

Du kan allerede nu sikre dig et par af de eksklusive støvler. Forudbestil din Nike Mercurial IX SE 15th Anniversary lige her! - kun 2.499,- kr.

Her så Mercurial I R9 nemlig dagens lys, og den landede lynhurtigt på fødderne af en af tidens bedste angribere; Ronaldo Nazario de Lima fra Brasilien, som benyttede de Sølv/Blå/Neonfarvede støvler i semifinalen og finalen under VM 1998. Da Mercurial I R9 blev introduceret, skilte den sig ud blandt de mange Sort/Hvide støvler på markedet, og det var den første Nike-støvle lavet af 100 % syntetiske materialer.

Dengang var støvlens motto, at støvlen er "Ultralet, så dine ben kan være lige så hurgtige som din fantasti" - en hyldest til Ronaldos enorme fart og exceptionelle kreativitet. O Fenomeno satte i den grad sit aftryk på fodbolden, og er i dag en inspiration for alle brasilianske fodboldspillere.

For at fejre Mercurial-seriens 15-års jubilæum har Nike lanceret en jubilæums-støvle inspireret af den allerførste Mercurial-model fra 1998 - nemlig Nike Mercurial IX SE 15th Anniversary, som kommer i blot 1998 par verden over. Støvlen er inspireret af R9's Nike Mercurial I, som med sin farvekombination af Sølv/Blå/Gul skilte sig ud fra mængden af Sort/Hvide støvler.

"Ronaldo’s indflydelse på spillet de sidste 15 år har været fantastisk, og vi ville gerne fejre både støvlen og manden selv i opløbet til VM 2014. Vi synes, at en moderne fortolkning af hans gamle støvle ville være en god måde at markere det på," siger Phil McCartney, VP Nike Football Footwear, og fortsætter:

"Selve støvlen tager udgangspunkt i den nuværende Vapor IX med hensyn til pasform, men har ud over det grafiske design fået et par centrale ændringer - bl.a. er overdelsmaterialet helt nyt og uden Speed Control.

Overdelen emulerer nemlig materialet på den første Mercurial I R9, og er derfor en lille smule klæbrigt samtidig med at det har en nubret tekstur på overfladen. Den er stadig lavet med Teijin OLM 12, men selve finishen er altså helt ny i forhold til Vapor IX

Om støvlens konstruktion siger Phil McCartney, at "Siden den første Mercurial-støvle blev lavet og i dag er der sket mange ting. Moderne teknologier har tilladt os at lave tingene med større raffinement - f.eks. var overdelen på den originale støvle lavet af flere lag. Nu består den blot af ét lag præcis som de andre Vapor IX-støvler."

"Men det er ikke kun fra et teknologisk synspunkt at støvlen er blevet moderne. Således er den gule farve fra originalen blevet udskiftet med den mere friske Volt-farve, som blev populær under OL2012 - og den oprindelige sølv-farve er opdateret med en metallish finish," slutter Phill McCartney.

Sålen på Mercurial IX SE 15th Anniversary har adopteret Vapor IX's glasfibersål og knopsystem. Dette står i skarp kontrast til 1998-støvlen, og er trimmet og optimeret til at være både let og spændstigt.

Med 15 år på bagen er Mercurial-serien en af de mest profilerede på markedet, og støvlerne har set mange teknologier siden 1998. Her har været budt på både NikeSKIN, carbonfiber, Flywire og NikeSENSE-knopper, og Nike Mercurial-støvlerne har uden tvivl sat et kæmpe aftryk på støvleverdenen.

Mercurial IX SE 15th Anniversary kommer i et stærkt begrænset oplag på blot 1998 støvler verden over, og du kan naturligvis få dit eksemplar hos os. Støvlerne er nummerede på venstre hæl med xxxx/1998, hvilket sætter en tyk streg under modellens eksklusivitet.

Du kan blive en af blot 1998, der ejer støvlen. Forudbestil din Nike Mercurial IX SE 15th Anniversary lige her! - kun 2.499,- kr.

Hvad synes du om Nike's specielle og eksklusive hyldest til Mercurial-serien og dens 15-årige historie? Er Mercurial IX SE 15th Anniversary noget for dig, og hvem er den sejeste Mercurial-spiller gennem årene? Del meget gerne dine tanker med os herunder.