Top 5 VM-citater

22.06.2018

Skrevet af Zlatko

Der har været store minder fra VM gennem tiderne. Mange personer har reflekteret over disse minder og givet noget af de bedste citater i historien. Derfor har vi samlet en Top 5 over de bedste citater fra VM.

5 – Algeriet træner Vahid Halilhodzic

"Belgiens forsvar - vi ved, at de ikke er Ferrari'er alle sammen. De er også Skoda'er

Algeriet mødte Belgien i den første kamp ved VM 2014 i Brasilien, hvor træneren Vahid Halilhodzic kom med dette skønne citat. Belgiens gyldne generation havde, og har stadig, mange stærke forsvarsspillere. Man kan tro, at Vahid Halilhodzic kom med denne udmelding for at give sine spillere mere selvtillid før kampen - som de dog tabte 2-1.

4 – Luciano Gaucci, Præsident i Perugia Calcio

Den mand vil aldrig sætte sine fødder hos Perugia igen. Jeg har ingen intentioner om at betale løn til en mand, der har ødelagt italiensk fodbold.

Dette er et af de mærkeligste citater og handlinger nogensinde. Ahn Jung-hwan og Sydkorea spillede mod Italien, som de slog ud med et Golden Goal. Helten var Ahn Jung-hwan, men han blev ikke ligefrem velsanset i Italien efterfølgende. Han spillede for Perugia Calcio, da præsidenten kom med det berømte citat. Ahn fik sit kontakt ophævet og kom ikke tilbage til Perugia. Præsidenten sagde endda, at Ahn kun spillede godt mod Italien og ikke for Perugia - og derfor ødelagde han italiensk fodbold.

3 - Maradona

En lille smule med Maradonas hoved og en lille smule med Guds hånd.

Maradona lavede dette frække citat efter kampen mod England ved VM i 1986. Maradona udtalte dette efter hans "Guds hånd"-mål mod England, der slog briterne ud af kvartfinalen. Kampen er kendt for to mål. Først Maradonas mål med hånden og derefter det mål, som rigtig mange kalder for århundredets mål. Her lavede Maradona et slalomløb gennem hele det engelske forsvar inden han scorede kampens andet mål.

2 – Balotelli

Hvis vi vinder over Costa Rica, så vil jeg have et kys af den engelske dronning. På kinden selvfølgelig.

England var tæt på at ryge ud efter deres to nederlag i gruppespillet ved VM 2014. Derfor var det meget passende for Balotelli at lave en kommentar til de engelsk resultater med dette citat. Han skulle dog ikke have været så fremme i skoene, for de tabte deres to næste kampe, hvilket betød at både England og Italien røg ud i gruppespillet. Uruguay og Costa Rica var videre til knockout-kampene.

1 – Luis Suarez

Jeg mistede balancen, hvilket gjorde at jeg faldt ned på min modstander. Mit ansigt ramte ham, hvilket gav et lille mærke på min kind og stærke smerter i mine tænder.

Vi er lidt usikre på, om Suarez skulle være blevet fysiklærer eller fodboldspiller. Måske skulle han bare holde sig til fodbolden, for der er ingen tvivl om, at han bed Chiellini i skulderen i gruppekampen i 2014. Episoden gav Suarez en karantæne på ni kampe og gjorde ham til en levende meme-legende. Tak fordi du gør livet sjovere, Luis!

Mærk VM-stemningen og tag et kig på vores store udvalg af landsholdstrøjer.