I kølvandet på lanceringen af Lionel Messis egen farvevariant af Adidas F50 Adizero giver Adidas et indblik i tankerne bag Messis støvle. Her kan du få et indblik i Messis støvle med Andreas Konrads, der er Senior Product Manager hos Adidas og stærkt involveret i det nye design.

Lionel Messi er blevet hyldet af Adidas ved at have fået sin helt egen og, kan man vist roligt sige, unikke farvevariant af tyskernes speedstøvle, F50 Adizero. Messis nye støvle er lavet med et todelt design i Rød/Hvid, som kendetegner den lille argentiners spil på banen. Senior Product Manager hos Adidas Football, Andreas Konrads

Er Messis egen farvevariant noget for dig? Forudbestil den her med levering i starten af marts til 1.599,- kr.

Spm.: Hvor lang tid tog det at udvikle den nye F50 Adizero til Messi, og hvad de var de væsentligste milepæle? Andreas Konrads (AK): "Hele udviklingsprocessen tog omkring to år. I denne periode gennemgik produktet forskellige testssessioner og gav os mulighed for at skabe den bedst mulige støvle. Lionels feedback var specielt vigtigt, og vi havde omkring 5-10 store testrunder med ham. Her analyserede vi, hvordan han bevæger sig på banen og formede støvlen omkring hans naturlige bevægelser."

"Omkring den bredere testproces der fandt sted, har vi været verden rundt i over et år for at teste støvlerne med en mængde andre spillere i forskellige forhold. Vi arbejder også tæt sammen med Adidas' Innovation Team (AIT), som sikrer at alle vores støvledesigns er lavet med den allernyeste teknologi."

Spm.: Hvor vigtig var Leo's feedback i udviklingsprocessen af den nye Adizero? AK: "Feedback fra spillerne er alfa og omega i Adidas' produktudvikling, og det indblik vi får fra dem giver os muligheden for at opnå vores potentiale. Ud over de mange testsessioner mødte vi Lionel i november 2011 for at snakke om støvlens koncept - og Leo gav sin godkendelse i marts 2012. I mellemtiden blev der kommunikeret frem og tilbage mellem produktudviklere, designere samt Leo og hans repræsentanter. Leo stolede meget på os, men kunne godt lide at være med i hele processen - han tager sine støvler meget alvorlige. Han er meget passioneret omkring dem, da de er hans værktøj til at opnå fordelen i forhold til sine konkurrenter."

Spm.: Hvad var Leo's reaktion da han så den færdige støvle for første gang? AK: "Da han så den færdige støvle var hans reaktion et stort smil - præcis som når han scorer. Da han fik støvlen i hænderne var han imponeret over den lave vægt, og sagde "me gusta", hvilket betyder "den kan jeg lide" - og når Messi siger det, ved du, at du har ramt hovedet på sømmet. Både Lionel, hans bror og agent, som alle var der da vi afslørede støvlen, var enige om at de elskede designet, og Leo var meget imponeret over at se alle designelementerne blive til en støvle."

Spm.: Hvordan er Messis egenskaber og fodboldfilosofi blevet inkluderet i den nye Messi-støvle? AK: "For at vi kunne bringe de væsentligste egenskaber fra Messis fodboldfilosofi ind i støvlen var det vigtigt at analysere hvem han er. Ud over at tale med Leo selv mødte vi en masse af de mennesker der kender ham bedst; hans holdkammerater, hans familie, hans venner og hans agenter. På den måde var vi i stand til at skabe et produkt, som er personligt for Messi, men som fans også kan identificere sig med, når de ser på støvlen i en butik."

"Den røde farve viser hans farlighed på banen og hans passion for at score mål mens bevægelsessløringen på støvlen angiver, at han er "too fast to catch", for hurtig til at fange. Samtidig er støvlen udstyret med 10 hvide og éen rød knop, som naturligvis symboliserer Messi samt det faktum at han er en del af holdet. Til slut afrundede vi støvlen med Messis personlige mantra "Giv alt for dit hold" på sålen."

Spm.: Hvordan giver SprintSkin støvlens ejermand mulighed for at være så hurtig som muligt? AK: "SprintSkin er det mest avancerede materiale, vi nongensinde har arbejdet med - det er super let, er vandafvisende over 90 minutter og intet andet passer til vores høje standarder omkring vægt, kvalitet, komfort og evnen til at give vores spillere den sidste fordel i forhold til modstanderen."

Spm.: Hvordan hjælper SprintWeb og SprintFrame med at opnå bedre stabilitet og balance? AK: "SprintWeb er en væsentlig byggeblok for F50 Adizero - det gør, at al den kraft der bliver brugt når man har støvlen på bliver overført fra sålen og til overdelen. SprintFramen er det "magiske" element der gør F50-støvlen super let og fleksibel. Den giver stabilitet hvor spilleren har behov for det samtidig med fleksibilitet der støtter fodens naturlige bevægelser."

Spm.: På et personligt niveau, hvordan har det så været for dig som Product Manager at arbejde på en støvle til en spiller som Leo? AK: "Det var en stor udfordring, men samdtidig også en spændende ære at få. Det her er min første ikon-linje jeg har været med på, og den sidste Adidas havde var David Beckham, som blev startet i 2004. De her projekter er en kæmpestor ting, ikke blot for Messi og holdet omkring projektet, men for Adidas som mærke. At have din egen linje er som at komme med i Adidas' Hall of Fame, og en ære der er reserveret til vores bedste atleter."

Spm.: Hvad er næste skridt for F50 Adizero Messi-linjen? AK: "Vi bliver ved med at arbejde tæt sammen med Leo og udvikle endnu bedre indblik i hans perosnlighed og spillestil. Hver gang vi møder ham kommer der nye kreative gnister, og de bringer gode ideer med. Teknologien i støvlen vil også blive forbedret med tiden, og kombineret med den indsigt jeg nævnte kan vi lave endnu mere interessante støvler. Det her er kun begyndelsen. Vi bliver ved med at skubbe til grænserne - præcis ligesom Leo selv."

Er Messis egen farvevariant noget for dig? Forudbestil den her med levering i starten af marts til 1.599,- kr.

Adidas har uden tvivl lavet en støvle, hvis design vil skille vandene - men hvad synes du om Lionel Messis nye støvle? Vi vil meget gerne høre din mening om det nye design i boksen lige herunder. Er den noget for dig, og tror du Messi kommer til at score mange mål i den?

E-handelspris