Top 5 Nike World Cup reklamer

30.05.2018

Skrevet af Zlatko

Red verden fra kloner, kæmp for ikke at blive smidt overbord på et forladt skib eller undslip sikkerhedsvagterne i en lufthavn. Alle disse scenarier virker unormale, medmindre man er en Nike atlet og skal til VM.

Hver gang VM kommer tættere på, så kommer der også en ny Nike-reklame. Vi har ikke set den nye 2018 VM-reklame. Men en god måde at varme op til den er ved at se de 5 bedst VM-reklamer fra Nike. Husk på at Nike har lavet mange gode reklamer som ikke har været en VM-reklame, og derfor er de ikke inkluderet med i denne Top 5.

5 – VM 1994

Denne reklame kan anses som værende startskuddet på VM-reklamer. I 90’erne var den helt store Nike-stjerne Cantona, og han var også med i denne reklame. Man kan argumentere for at grafikken ikke er den bedste i disse tider, og dette bliver forbedret igennem tiden. Reklamen udtrykker en sand VM-følelse, så lad os løbe den igennem hurtigt. Man ser en bold flyve gennem luften indtil den lander over hos Cantona, som derfra sender bolden videre til Berlin hvor Schulz modtager bolden, og sender den videre til næste atlet. Mange andre kendte spillere er med i reklamen, så som en ung Maldini, Romario, Wright, Bebeto er også med i reklamen, indtil bolden havner hos Campos som reder den. Se reklamen her og bliv helt nostalgisk.

VM 2014-reklamen var lidt anderledes i forhold til andre Nike reklamer. Denne reklame var lavet som en animationsfilm med topatleterne fra perioden. For at gøre det mere interessant, har Nike tilføjet en historie til reklamen, hvor spillere som Ronaldo, Neymar Jr. Ibrahimovic, Rooney og mange andre skulle redde fodbolden, ved at spille deres sidste fodboldkamp nogensinde imod deres egne kloner. Fodbold var blevet for uforudsigelig, så et ondt geni havde lavet kloner, som man altid kunne regne med og som ikke lavede fejl eller uforudsigelige ting, hvilket gjorde det smukke spil kedeligt. Ronaldo ’R9’ tager sagen an, og samler alle atleterne sammen, så de kan redde fodbold ved at risikerer alt det de elskede. Se den underholdende reklame lige her.

3 - VM 1998

Denne reklame må være en af mine personlige favoritter grundet alle minderne. Det brasilianske landshold står og venter på deres fly skal ankomme, men den bliver konstant forsinket. Hvordan slår man tiden ihjel, når man keder sig? Man tager bare sin fodbold frem fra tasken, og begynder at have det sjovt. Kvaliteten og special effects har forbedret sig drastisk siden 1994-reklamen. Man ser de brasilianske spillere fuld af glæde, imens de laver tricks og leger rundt med sikkerhedsvagterne, som ikke helt synes det er så sjovt og prøver at stoppe det hele. Selvom Cantona var stoppet med fodbolden, så havde Nike stadig plads til ham i deres reklame. Nyd reklamen hvor du ser de brasilianske legender løbe rundt og lave joga bonito i videoen forneden, og få alle dine barndomsminder tilbage igen.

2 - VM 2010

Det er svært at vælge, hvilken reklame der skulle på første og anden pladsen. Det blev afgjort af meget små faktorer, som endnu en gang er kædet sammen med ens barndomsminder. 2010 VM-reklamen var dog en af de bedre reklamer fra Nike, og Nike havde brugt en del tid på at give spillerne deres egen unik historie. Man ser alt fra en Drogba som næsten giver Elfenbenskysten VM-trofæet. Til en Cannavaro som redder bolden på linjen og får en dans og sang opkaldt efter sig, imens den italienske sanger Bobby Solo skråler derud af. Man kan ikke ignorere den sjove vinkel, som reklamen har. Imens den også inspirerer unge spillere til at skrive deres egen fremtid. Vi må hellere ikke glemme VM-støvlerne, tjek lige Drogbas fødder i starten, hvor han løber rundt i et par Mercurial Vapor Superfly II Elite støvler.

1 - VM 2002

’A little less conversation, a little more action, please!’ Dette vers fortæller meget godt historien på den bedste Nike VM-reklame. I starten af reklamen ser vi en masse mennesker, der sejler op mod et forladt skib, hvor Cantona er vært for en turnering. Her ser man spillerne kæmpe for at blive på skibet, og undgå at skulle ryge ud af turneringen og hoppe over bord. Der er kun en regel: Første mål vinder! Unge Henry og Ronaldinho deltager i turneringen sammen med Edgar Davids, Figo, Maldini og mange andre legender. Reklamen er fyld med action og show-off. Jeg kan stadig huske jeg prøvede at kopiere deres tricks med den originale reklame kampbold. Håber virkelig at Nike genlancerer denne bold!