Hvordan fik Brasilien egentlig deres Gul/Grønne/Blå dragt? Historierne om et landsholds valg af farve til trøjerne er oftest sjove og meget forskellige - og Brasiliens landsholdstrøje har netop en sådan historie. FIFA har udgivet en video, hvor de forklarer hvorfor en aviskonkurrence kom til at bestemme Brassernes farver i international fodbold. Se med her og få uddybet.

Den brasilianske fodboldtrøje er kendt verden over, og mange forbinder den med noget af det flotteste fodbold, verden har set. Gennem tiderne er Brasilien det mest vindende landshold når vi snakker VM-sejre, og med hele 5 titler, har samba-landet en imponerende statistik.

Den Gul/Grønne trøje, som har givet brasilianerne deres kælenavn “Canarinho” (de små kanariefugle), blev faktisk først introduceret i 1953 som led i en aviskonkurrence. 3 år før havde Brasilien på smertefuld vis tabt VM-finalen til Uruguay med 2-1, og landet var stadig ramt 3 år efter.

Derfor skulle der en ny start til, og det galdt også holdets trøjer. Derfor blev der udskrevet en konkurrence om at designe Brasiliens nye trøje, hvor alle fire farver i flaget skulle indgå i dragten. Mange deltog, men vinderen blev Aldyr Schlee, som havde designet de ikoniske Gul/Grønne trøjer.

Siden 1953 er de gule og grønne trøjer med de blå shorts blevet synonymt med offensiv, sprudlende sambabold, og Brasilien er hyldet verden over for deres teknisk dygtige spillere. Til næste år, i sommeren 2014, afholder landet VM, og her vil de brasilianske spillere nok engang løbe på banen i forsøget på at vinde trofæ nummer 6. Om det så vil lade sig gøre, må tiden vise.

Du kan allerede forudbestille Brasiliens nuværende trøje lige her - kun 549,- kr.

Hvad siger du til historien om, hvordan Brasilien fik farverne på deres ikoniske trøjer - og er du fan af det seneste design fra Nike? Giv meget gerne dit besyv med i boksen herunder.