Tiden på året hvor der begynder at rulle nye landsholdstrøjer ud, er kommet, og Nike er så småt gået i gang med at afsløre deres seneste bud på landsholdstrøjer. Her er Portugals udebanetrøje blevet lanceret, og den blander velkendt med nyt i en lækker, sort sag.

Efter at vi fik Brasiliens nye landsholdstrøje at se den anden dag, er turen kommet til Portugals nye udebanetrøje, der bringer et interessant twist på sidste udebanetrøje.

Den var nemlig hvid med et rødt og grønt kors på maven - og Nike har holdt ret godt i det design. Selve mønsteret er derfor det samme på den nye udebanetrøje, men den er blevet lavet helt sort med et mørkegråt kors, og ser derfor utroligt stealth-agtig og stilet ud. Farven er inspireret af vulkanske sten, som man associerer Portugal med (tak skal du have, Google…)

Trøjen er lavet af Nikes lækre, svedtransporterende Dri-FIT materiale, som sørger for at sveden fjernes fra din krop, samtidig med at den er hurtigttørende. På den måde vil en Dri-FIT trøje føles lettere i kampens hede.

Trøjen er naturligvis lavet med det portugisiske fodboldforbunds logo på brystet, og F.P.F’s farver pryder derfor stolt trøjen - interessant nok som det eneste farvede element, der derfor også springer godt i øjnene.

Portugal er en gammel, succesrig søfartsnation, og bl.a. Vasco da Gama satte portugisernes navn på verdenskortet som opdagelsesrejsende. Dette er markeret ved også at have et vigtigt element i Portugals våbenskjold, armillarsfæren, trykt på trøjen.

Denne armillarsfære er et instrument brugt af søfarere, og dens placering på trøjen hylder naturligvis landet fra den vestlige del af den iberiske halvøs gloriøse søfartshistorie.

Vi er ikke i tvivl: Portugals nye udebanetrøje vil sprede vandene, og vil formentlig både få tilhængere og modstandere. Vi synes dog rigtig godt om det nye design - men hvad siger du til den sorte udebanetrøje? Del meget gerne din mening med os herunder.