Den nye Nike Mercurial Vapor IX blev lanceret med stil i München, hvor 26 unge og håbefulde, tyske talenter blev gjort selskab af Bayern Münchens Franck Ribery, Xherdan Shaqiri, Mario Mandzukic og Luis Gustavo. Her skulle de konkurrere på en speciel #BEMERCURIAL-driblebane, hvor hurtige fødder og skarp boldkontrol er altafgørende.

I München var der linet op til den helt store indvielse af Nike Mercurial Vapor IX, hvor fire stjerner fra byens storhold, Bayern München, kiggede forbi. Ribery, Shaqiri, Gustavo og Mandzukic ved om nogen, hvor vigtigt det er, at have fart i fødderne og en sublim boldkontrol. De professionelle gav også en prøve på, hvad de kan med en bold, da de iført deres par Vapor IX elegant og hurtigt driblede igennem en opsat keglebane med indlagte ufordringer.

Så var det op til de unge spillere at gøre dem kunsten efter og udstyret med et par Vapor IX var de klædt sømmeligt på til opgaven. De fire hurtigste blandt de 26 kunne se frem til at vinde en tur til Paris sidst på måneden, hvor et storslået #BEMERCURIAL-arrangement venter. Her kommer de til at konkurrere med finalister fra andre byer i Europa, hvor der vil være chancer for at vinde fantastiske præmier.

Ribery udtalte i forbindelse med eventet, at han syntes de mange deltagere havde gjort sig selv ganske positivt bemærkede og han synes, at det havde været en rigtig god dag: "Det var en rigtig god dag og gutterne var virkelig hurtige. Eksplosiv fart er en vigtig egenskab, hvis man vil være den bedste på banen. Jeg vil gerne ønske de fire finalister rigtig meget held og lykke med finalen i Paris."

Franck Ribery har i en årrække holdt et utroligt højt niveau og han har for alvor fået slået sit navn fast i fodboldverdenen. Derfor har Nike smidt et par Vapor IX Lilla/Grøn på fødderne af franskmanden og han gør dermed de etablerede stjerner som Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic selskab i den farvevariant.

Samtidig er hans holdkammerat, den unge Shaqiri, blevet udstyret i et par Vapor IX Guld/Orange, der på fødderne af Neymar, Walcott, Götze og mange flere, repræsenterer de unge og kommende stjerner i Mercurial-kollektionen.

Da Ribery lirede sin omgang på keglebanen af, gik vi helt tæt på hans støvler. Kigger man på knopsystemet, kan man nemlig se, at den franske verdensstjerne har taget AG-versionen til sig, da øvelserne foregik på kunstgræs. Det er første gang nogensinde, at topmodellen bliver tilgængelig med et AG-knopsystem og nu kan vi altså se, at det allerede kommer de professionelle til gode.

Nike Mercurial Vapor IX er kommet buldrende og den fortsætter med at tiltrække sig opmærksomhed. Har du fundet dig en favorit blandt de tre nye farvevarianter? Hvad siger du ellers til #BEMERCURIAL-arrangementet? Del din kommentar i boksen herunder.