Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn er en realitet og efter vi tidligere på dagen kunne løfte sløret for støvlen, er det blevet tid til at gå den lidt i sømmene. Vores fotograf har skudt nogle fantastiske billeder og vi er udstyret med den nødvendige viden. Så lad os kaste ud i det og se hvad Nike har kreeret denne gang.

Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn kommer til at få opbakning fra nogle af spillets allerstørste stjerner, hvor nogle af de mest prominente bliver Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic. Begge har de til fælles, at de igennem deres karrierer har været Mercurial-kollektionen tro og nu belønnes de ved at få lov til at opleve den 9. generation af den, måske, bedst kendte støvlesilo verden over.

Designet er naturligvis noget af det første, der springer i øjnene og det forstår man godt. Nikes Mercurial-kollektion hører til blandt de mest prominente på markedet og støvlerne har altid slået sig op på deres flamboyante design, der er forbeholdt spilleren, der ikke er bange for at tage den frække dribling eller det afgørende straffespark i overtiden.

Du kan forudbestille Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn lige her fra i aften kl. 00.01 - så sørg for at følge med på siden, hvis du skal være blandt de første, der sikrer sig et par.

De skarpe farvers sammensætning er ikke bare for syns skyld, men det skal også være med til at forhøje spillerens synbarhed på banen, hvilket gør det nemmere for medspillerne at spotte vedkommende ud af øjenkrogen. Ét af de nye tiltag på designfronten er den store Nike-skrift på indersiden af begge støvler, der på denne farvevariant er klaret i hvid. Man er sjældent i tvivl om, hvorvidt det er en Mercurial-støvle, man har i hånden, men nok endnu en gang må vi sige, at Nike har ramt plet.

Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn har naturligvis ikke kun fået opdateret sit udseende, den er også blevet fintunet. Med det sagt, har Nike også holdt fast i mange af de ting, der gjorde forgængeren så populær. Overdelen er stadig Teijin OLM12-mikrofiber og det sikrer det tætte, elegante fit, der gjorde Vapor VIII så populær, men som det fremgår af billederne, tager den sig lidt anderledes ud nu.

Overdelen er nemlig dækket af små fordybninger og det er en ny teknologi, som Nike kalder for Speed Control. De skal give bedre greb i bolden, når du dribler og som navnet antyder det, så er det designet specifikt til at komme dig til gavn, når du er i høj fart. Det gør mere eller mindre Vapor IX til det ultimative våben for den hurtige og teknisk dygtige spiller, der ikke er sky for at tage én mod én-duellen.

Nike har holdt fat i én af deres nyere teknologiske landevindinger; ACC, All Conditions Control. Det er en teknologi, der indarbejdes i materialet under produktionen og som efterfølgende sikrer dig det samme greb i bolden i våde forhold, som du har i tørre. Det er altså ikke blot en coating på overdelen, men en del af materialet og du vil derfor få gavn af den selv efter ekstensivt brug.

Nike Mercurial Vapor IX er nok endnu en værdig arvtager i kollektionen og det amerikanske mærke ser ud til at bevare deres plads øverst i letvægtshierarkiet, hvor den har overhalet sine konkurrenter indenom. Vi har allerede spottet støvlen i aktion flere steder verden over, men vi mistænker Nike for at have udset sig den kommende weekends kampe til en officiel debut på grønsværen.

På forgængeren til Nike Mercurial Vapor IX havde man kun valgt at bruge et dobbelt lag mikrofiber under midterfoden, hvor ydersålen omkring forfoden kun benyttede sig af ét enkelt lag. Det har man efter tæt dialog med de professionelle spillere valgt at ændre, så nu er det dobbelt lag glasfiber under hele støvlen, hvilket giver en fantastisk responsivitet, når du skal sætte af og accelerere.

Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn lander med et valg imellem tre knopsystemer og det er især værd at bide mærke i, at du for første gang nogensinde kan erhverve dig topmodellen med et AG-knopsystem, der er skræddersyet til brug på kunstgræsbaner. Derudover bliver det muligt at få den med FG til faste, tørre græsbaner, samt SG Pro til brug på våde, bløde, naturlige græsbaner.

Du kan forudbestille Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn lige her fra i aften kl. 00.01 - så sørg for at følge med på siden, hvis du skal være blandt de første, der sikrer sig et par.

Vapor IX sign up

Det var den første farvevariant til den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, men har du ikke helt fået nok, så skal du følge med her på siden i dagens løb, hvor vi har meget mere på programmet. Hvad siger du ellers til den? Har Nike ramt plet igen? Del din kommentar i boksen lige herunder.