I går løb den årige FIFA Ballon D'Or-ceremoni af stablen i Kongresshaus i Zürich, og her blev de bedste fodboldspillere, trænere og mål hyldet fra året der gik. Igen tog Messi titlen som årets mandlige spiller, mens La Liga gjorde rent bord på årets hold.

FIFA Ballon D'Or trækker altid masser af opmærksomhed, når verdensorganisationen for fodbold hylder de bedste mænd og kvinder i spillet - her kåres bl.a. årets mandlige og kvindelige spillere, årets trænere for både mænd og kvinder, årets mål samt World XI, som samler de bedste spillere på deres position.

Årets ceremoni blev afholdt i Zürich, hvor FIFA-præsident inden kåringen afholdt en tale, hvor han talte om store mestre og om at turde både vinde - men også tabe, og at det var kendetegnet for spillets allerstørste.

Først blev årets trænere kåret, og her vandt Pia Sundhage for kvinderne. Sundhage førte i sommers USWNT, det amerikanske kvindelandshold, til tops i OL 2012, og det var altså en kåring værd. Sundhage takkede ved at bryde ud i en amerikansk folkevise til både måben og klapsalver fra salen.

For mændende blev Vicente del Bosque den triumferende herre, og slog dermed både Jose Mourinho og Pep Guardiola. Det er dog OK, for Del Bosque sørgede for, at Spanien genvandt EM-trofæet i flot stil under sommerens slutrunde. Trofæerne blev i øvrigt overrakt af tidligere Brasilien- og Portugal-træner Luis Felipe Scolari.

Kåringen af årets Puskas-award, årets mål, stod midtbanelegenden Carlos Valderrama for - og her var både Neymar, Falcao og Miroslav Stoch nomineret for deres flotte mål. Det blev dog Stoch, som med sin flotte flugter fik overbevist de mange stemmende om, at hans mål var 2012’s bedste.

Herefter var det tid til at kåre årets hold, FIFPro World XI - og her gjorde La Liga komplet rent bord, da der ikke blev valgt én eneste spiller fra en liga uden for Spanien; og holdet er da også opgjort af FC Barcelona- og Real Madrid-spillere - samt naturligvis Radamel Falcao.

Kåringen af årets kvindelige fodboldspiller havde ikke overrasket den elegante brasilianer, Marta, nomineret, og hun fik selskab af de to USWNT-holdkammerat, Abby Wambach og Alex Morgan. Både Wambach og Morgan var afgørende, da USA vandt OL i sommers - og det blev da også Wambach, der løb af med prisen.

Herefter nåede vi til det, de fleste havde snakket om hele aftenen; Hvem der skulle have Ballon D'Or, den gyldne bold, som tegn på at vedkommende er årets bedste mandlige fodboldspiller. De nominerede var Andres Iniesta, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo - og der var spekuleret i, at Ronaldo havde gode chancer for at vippe Messi af pinden.

Det skulle dog ikke være, og den lille argentiner tog sin fjerde Ballon D'Or i træk, og måtte helt lamslået gå på scenen, hvor han efter at have stammet sig igenenm den første del af sin takketale konstaterede “beklager, men jeg er virkelig nervøs.” For at markere Messis triumf har Adidas lavet en tribute-video til argentineren, som kan ses her.

Hvad synes du om Ballon D'Or-kåringen? Var det den rigtige vinder, og hvad mener du egentlig om, at der kun var La Liga-spillere på Årets Hold 2012? Det vil vi meget gerne høre i en kommentar i boksen under nyheden.