For mange af de store tyske klubber har vinterpausen betydet en tur til varmere himmelstrøg, hvor de kunne træne i solen uden at skulle tænke på den grå, tyske vinter. De er dog ikke undsluppet fotografernes linser, og det har givet et par kig til et par spillere i Nike Mercurial Vapor IX. Vi har samlet op på billederne - og har også fundet endnu en spiller, der har været så fræk at smide sine nye støvler på Instagram. Se dem her.

Vi har tidligere set Xherdan Shaqiri og Luis Gustavo træne i et par Vapor IX, og især Shaqiri lader ikke til at være sky over at vise støvlerne frem - i alle fald har han gladeligt trænet i sine nye Vapor IX i Guld/Orange lige siden.

Der er heller ingen tvivl om, at Shaqiri er glad for at få personaliseret sine støvler - med tre flag på indersiden og to linjers tekst på ydersiden af hver støvle må han være med i kapløbet om at være en af de professionelle, der har den vildeste ID på sine støvler.

Xherdan Shaqiri gav også debut til Mercurial Vapor IX i Bayerns træningskamp mod Lekhwiya, som er mesterholdet fra Qatar, og han er således ude i rimelig god tid - støvlen står nemlig først til at blive lanceret senere i denne måned.

Nu har Shaqiri så fået selskab, da Wolfsburgs nye signing, Ivan Perisic, også er hoppet en tur i den gyldne Vapor IX, og her giver kroaten et rigtig godt kig til sine nye speedstøvler, der, som billederne viser, er udstyret med en væsentlig anden overdel end Vapor VIII.

Overdelen på Perisics støvle er nemlig nubret, og det giver et helt andet udtryk end den mere ruskindlignende overflade, man så på en Vapor VIII. Samtidig kan det også ses på Perisics Vapor, at Nike formentlig holder fast i en sål af glasfiber samt deres velfungerende knopsystem på sålen.

Det er efterhånden vane, at mærkerne lancerer to farvevarianter, når deres nye støvlervarianter offentliggøres - og det er også tilfældet med Mercurial Vapor IX, som ud over den guldfarvede model, som vi har set Shaqiri, Perisic og Büttner vise frem, kommer i en lilla/grøn udgave.

Den model har vi allerede set på Luis Gustavo fra Bayern, og nu er også andre spillere i tyske klubber hoppet med på vognen - bl.a. Marko Arnautovic og Kevin de Bruyne fra Werder Bremen, som begge spiller i den lilla farvevariant.

Nike kommer med andre ord med fuld hammer fra start af med to farver, der nærmest brænder sig fast på nethinden - og især kombinationen af en lilla støvle og et grønt Nike-swoosh vil uden tvivl skabe forskellige meninger rundt omkring.

En ting er at træne i sine nye støvler, men svenske Samuel Armenteros, der spiller i hollandske Heracles, har taget sin begejstring et skridt længere - han har nemlig vist et close-up billede af sine nye støvler på Instagram. Armenteros lægger ikke skjul på, at han er glæd for sin Vapor IX, og viser støvlerne frem med det hidtil største detaljegrad vi har set.

Mercurial Vapor IX er lige på trapperne, og det varer ikke længe før vi officielt kan løfte sløret for Nikes nye speedstøvle - naturligvis med støtte fra de helt store Nike-kanoner. Indtil da hører vi dog meget gerne din mening om de nye Mercurial-støvler, så giv dit besyv med i boksen herunder nyheden. Hvilken farve er fedest?