Det er blevet tid til den første omgang Memory Lane i 2013 og i dagens anledning skal vi lige under 20 år tilbage i tiden. Det kan ikke blot lures på det ret vilde design på trøjen, men det vil et kig på datidens Premier League også afsløre. Vi skal kigge på en matchworn Liverpool Målmandstrøje fra sæsonen 1995/1996, hvor det blev ved lige ved og næsten for The Reds.

I midten af 90'erne hørte Liverpool til i den absolutte top af Premier League, men havde i 95/96-sæsonen et meget ungt hold og selvom holdet scorede mål efter behag, så hang defensiven ikke helt med. Det kan herren, der har haft denne trøje på sikkert stå inde for; det er den tidligere engelske landsholdsmålmand, David James. Fra 1992-1999 vogtede han målet for Merseyside-klubben og det betyder blandt andet, at han har måtte trækkes med trøjer, som den vi skal se på nu.

Med nummer 13 på ryggen tog David James plads imellem stolperne og det nåede han faktisk hele 214 gange for Liverpool. Det gør dermed klubben til den, som han har stået absolut flest kamp for; næsten dobbelt så mange som den nærmeste forfølger, Portsmouth. Den 194 cm høje målmand blev i selskab med en række af klubbens andre stjerner kendt som gruppen "Spice Boys", da de tilsyneladende havde et større behov for at feste i weekenderne end at vinde kampe.

Der er dog også fuld fart over felt, hvad angår designet på målmandstrøjen. Et kaleidoscop af farver og mønstre springer i øjnene og i vor tid er det svært at undlade, at den skriger langt væk af 1990'erne. Det er selvfølgelig heller ikke mærkeligt, dens tid taget i betragtning, men intet desto mindre må denne siges at være en af de grimmere, som vi har haft i hænderne for nyligt. Med det sagt, så har trøjen stadig en helt klart appel og vi er sikre på, at flere Liverpool-fans ville gøre meget for at få en lignende til deres samling.

Liverpool havde et af tidens mest lovende hold med spillere som Robbie Fowler, Steve MacManaman, Stan Collymore og naturligvis David James. De formåede dog ikke helt at forvandle det store potentiale til resultater. Man måtte tage til takke med en 3. plads i Premier League bag Newcastle United på 2. pladsen og Manchester United, der vandt mesterskabet. Det blev også rivalerne fra Manchester, der snød Liverpool i FA Cup'en, da en flugter fra Eric Cantona afgjorde finalen.

Det var Adidas, der stod bag den næsten ubegribeligt målmandstrøje og det tyske mærke har i lange perioder stået bag klubben. Det er en anden sag i disse dage, men Liverpools trøjer har været blandt de mest populære i år og det bliver spændende at se, om de kan genskabe samme succes til næste sæson. Jeg tror dog ikke, at der er mange Liverpool-fans, der ville blive kede af det, hvis Carlsberg gjorde comeback som sponsor; findes der rent grafisk et federe logo til en fodboldtrøje?

Liverpool har altid været i spotlyset grundet deres store fantilslutning og det betyder naturligvis også, at der altid vil være pres på designet af deres trøjer. De slap måske ikke helt så godt fra det med denne målmandstrøje, men det var trods alt 90'erne. Hvad synes du om trøjen? Er den for vild eller lige i skabet? Del din mening i kommentarfeltet herunder.