Det engelske sportsmærke Umbro har de seneste år mistet en række af deres største frontfigurer og atleter til konkurrerende sportsbrands. Især Nike, der tidligere har ejet Umbro, har raget en del af de mest prominente kontrakter til sig, men også mindre mærker har kunne lokke stjernerne til sig.

Skruer man tiden 10-15 år tilbage var Umbro ét af de største brands i fodboldverdenen og på udstyrsfronten blev de støttet af nogle prominente navne. Eksempelvis Roberto Carlos, Deco, Alan Shearer og Dennis Irwin, har blandt mange andre, alle båret Umbro i deres bedste år, men vender vi tilbage til nutiden, har briterne svært ved at holde fast på deres profiler. Vi har taget et kig på de tab, som mærket har lidt de seneste sæsoner.

Jordan Henderson - Fra Umbro Geometra Pro til Nike CTR360 Maestri Et ungt og lysende talent i engelsk fodbold, Jordan Henderson, startede meget naturligt sin karriere med Umbro på fødderne. Det ultimative match, da det engelske fodboldforbund også var var under samme sponsorat og unge Henderson så derfor ud til at blive en vigtig brik i Umbros planer. Han blev også hurtigt placeret i deres spændende kontrolstøvle Geometra Pro, for hvilken han var frontfigur, men så gik der ikke længe, før vi så ham træne i Nikes tilsvarende støvle, Nike CTR360 Maestri. Skiftet blev hurtigt en realitet og Umbro mistede én af fremtidens mænd for deres kontrolsilo.

Pepe - Fra Umbro Speciali Pro til Nike Tiempo Legend IV Den portugisiske midtstopper var én af nyere tids meget prominente navne for Umbro og han nåede at repræsentere både Geometra Pro i stil med Henderson, men skiftede sidenhen til den klassiske Speciali Pro. Det skulle imidlertid blive den sidste Umbro-støvle som Pepe skulle nå at repræsentere, da han i sommeren 2012 gennemførte et skifte til Nike Tiempo Legend IV. På daværende tidspunkt ejede Nike det Manchester-baserede mærke og Pepes skifte til storebror satte skub i spørgsmålstegnene omkring deres intentioner med det markant mindre mærke.

Danny Graham - Fra Umbro Speciali Pro til Nike CTR360 Maestri Sommeren i 2012 skulle vise sig at blive en periode, der kostede Umbro særligt mange af dens i forvejen sparsomme antal atleter. Én af de måske mindre kendte, der dog er steget i graderne på det seneste, er Swanseas Danny Graham. Den klassiske boksangriber var i lang tid til at finde i Umbro Speciali Pro, men i indeværende sæson har han scoret sine mål i Nike CTR360 Maestri III. Endnu et eksempel på at storebror gaflede sig en atlet og det mindskede naturligvis ikke polemikken omkring deres intentioner med Umbro.

Gary Cahill - Fra Umbro Speciali Pro til Adidas Predator LZ Det var dog ikke kun Nike, der ville lege med, når det kom til at fiske kontrakter hos Umbro. Den skudstærke forsvarsspiller, Gary Cahill, der til dagligt spiller for Chelsea var om nogen indbegrebet af Speciali Pro. I sommers syntes det dog for fristende at holde Adidas hen og her sikrede han sig et skifte til deres nye Predator LZ. Der har ingen tilbagefald været og nok endnu en sikker bastion forlod mærket.

Connor Wickham - Fra Umbro GT Pro II til Nike Mercurial Vapor VIII Så begyndte det ellers at gå stærkt. Desværre. En ellers lovende herre for fremtiden, Connor Wickham, startede ud på samme måde, som spilleren han oftest sammenlignes med - Wayne Rooney. Begges karrierer startede i Umbro, men da de nåede et vidst niveau skiftede de begge til Nike. Sunderlands nr. 10 nåede dog at give speedstøvlen GT Pro II sit øjeblik i spotlyset, men de dage er allerede talte, da Vapor VIII og Nike trak i den anden ende.

Darren Bent - Umbro Speciali Pro til Nike Mercurial Vapor VIII Vi havde godt nok ikke forventet, at herren her ville opgive sit samarbejde med Umbro, men omvendt havde vi heller ikke set det komme, at Umbro skulle miste det engelske landshold som sponsor. Efter en hel karriere i front for Umbro var det til vores store ærgelse, at vi spottede Darren Bent i et par Nike Mercurial Vapor VIII, da han for nyligt gjorde comeback efter sin skade.

John Terry - Umbro Speciali Pro til Nike Tiempo Legend IV Den her lå måske lidt mere i kortene, for i denne sammenhæng var det faktisk Umbro, der traf beslutningen. John Terry har været omsvøbt i skandaler i 2012 og da han var én af de prominente figuerer for støvlerne, var hans sponsorat til harme for deres ry. Her var Nike igen hurtige og var ikke sene til at stikke Chelsea-kaptajnen et par Nike Tiempo Legend IV kort efter.

Michael Owen - Fra Umbro Speciali Pro til Nike CTR360 Maestri III Vi mindes ikke, at have set den tidligere landsholdsangriber uden et par Umbro-støvler på fødderne. Under hans tid i Newcastle udgjorde han angrebsduo med legenden Alan Shearer, der ligeledes var kendt støtte til til det britiske mærke. Nu skal Owen eftersigende til at score sine mål for Stoke i et par Nike CTR360 Maestri III.

Kyle Walker - Fra Umbro GT Pro II til Nike T90 Laser IV Her virkede den unge back ellers til at være fremtidens mand og Umbro skræddersyede til og med hans støvler. Han fik fremstillet sine Umbro GT Pro II eksklusivt med en læderoverdel, men selv ikke det var nok til at holde på ham. For kort tid siden annoncerede han, at den fremover stod på Nike T90 Laser IV for ham, selvom vi også havde spottet ham til træning i et par Nike Mercurial Vapor VIII.

Jonas Gutierrez - Fra Umbro Geomtra Pro til Warrior Sports Skreamer Den største overraskelse må dog være argentineren herover. Ikke mindst skiftede han ud af Umbro Geometra Pro, som han ellers virkede svært tilfredse med, men så skiftede han han til de helt nye drenge på blokken, Warrior Sports. Et interessant skifte, som vi er en anelse ambivalent stillede overfor; på den ene side bifalder vi, at Warrior Sports for anerkendelse, men den omvendte konsekvens for Umbro er virkelig ærgelig.

Vi har lidt svært ved at se, hvor Umbros fremtid ligger. De skulle eftersigende være blevet solgt fra Nike og skulle derfor være klar til at handle på egen hånd. Hvad mener du om, at Umbro har mistet så mange sponsorater? Ser du en lys fremtid for briterne? Del din kommentar i boksen herunder.