Authentic, Vapor eller Replica | Hvad er forskellen?

04.04.2018

Skrevet af Zlatko

Du har måske set disse navne før og ikke tænkt videre over det. Du ved måske allerede hvad navnene står for, men har ikke haft tiden til at læse mere om det. Bare rolig! Vi er her for at hjælpe dig. Læs vores guide og lær mere omkring hvad navnene Authentic og Vapor betyder, og hvad forskellen er på dem og Replica trøjen. Forresten vidste du godt, at du kan købe trøjerne eksklusivt hos Unisport.dk?

I de gode gamle dage havde man kun én slags fodboldtrøje, som både spillerne og fansene brugte. Men med den konstante udvikling, som man ser hos spillerne, samt de krav som de stiller til deres udstyr, så ser man at de forskellige producenter forbedrer deres teknologier og trøjer. Dette gør de for at hjælpe spillerne med at opnå deres mål, og give dem de bedst mulige forhold. Du tænker måske at en trøje er en trøje, og vi ville gerne være enige med dig. Men der er og vil stadig være nogle store forskelle, som man oftest ikke kan se uden at tage et nærmere kig på trøjen. Lad os starte med adidas trøjerne og se hvordan de adskiller sig.

adidas bruger to forskellige navne. De kalder deres performance trøje for Authentic og deres fantrøje for Replica. Ved at sammenligne trøjerne kan man spotte nogle forskelle, men lad os gå endnu længere ned i detaljerne!

Fortsættes nedenfor.

Når man sammenligner Authentic og Replica trøjerne, kan man se at landsholds logoet, pasformen og materialerne er anderledes. Landsholds logoet og adidas striberne er varmepresset på Authentic trøjen, hvor Replica trøjens detaljer er syet på. Derudover, så har Authentic trøjen en Authentic fit, og er lavet så atleterne kan bruge den. Pasformen er derfor mere aflang og tættere, hvilket gør den smallere omkring skulderne og taljen. Replica trøjen er lavet med en løsere pasform, og er perfekt til streetwear eller hverdagsbrug.

For at forstå forskellene, så bliver vi nødt til at gå i dybden med det nørdede tech-talk. Den største forskel er de to teknologier, som adidas har inkorporeret i trøjerne. Authentic trøjen er lavet med Climachill teknologien, og Replica trøjen er lavet med Climalite teknologien. Når det kommer til materiale og teknologi, så er Climalite trøjen den samme som den tidligere Climacool trøje. Climalite holder én tør og komfortabel ved at fjerne sved væk fra kroppen. Dog tilbyder Climachill trøjen lidt mere end dette. Materialet er vævet og lettere, og dette gør trøjen endnu mere komfortabel. Den er også mere åndbar og hurtigtørrende, hvilket gør at sved ikke sætter sig i materialet og fordamper istedet for. Men hvordan holder materialet dig både kølig og komfortabel? Fibrene i materialet er vævet sammen med små sølv kugler, og disse kugler trækker varmen væk fra kroppen, og du bliver holdt afkølet. Climalite materialet er strategisk placeret i de områder hvor behovet er størst. Man kan derfor spotte noget lysere og tyndere materiale på ryggen og under armen.

Bevæger vi os videre over til Nike og deres trøjer, så er der faktisk tre forskellige trøjer. Nike har lavet Vaporknit, Replica Dri-FIT og Breathe Support, men vi vil kun fokusere på Vapor og Replica trøjerne. Endnu en gang, så kan man ikke rigtigt se forskellen på trøjerne uden at tage et nærmere kig og snakke om teknologierne bag dem.

Fortsættes nedenfor.

Vapor trøjen er den samme som adidas Authentic trøjen, og det samme gælder for Replica trøjen. Vapor trøjen er den samme trøje, som spillerne også bruger, hvor Replica trøjen er lavet til hverdagsbrug. Kigger man på detaljerne, så kan man se at landsholds logoet er varmepresset, hvilket gør trøjen sømløs og behagelig. Derudover, så er detaljerne på skulderne mere synlige på Vapor trøjen, og dette giver et lækkert look.

Trøjerne adskiller sig mest fra hinanden ved teknologierne, som man også så ved adidas trøjerne. Vapor trøjen er designet til at blive brugt af spillerne. Trøjen tilbyder derfor de bedst mulige forhold til spillerne, når de er aktive på banen. Vapor trøjen er lavet med Vaporknit materialet, som er et materiale der giver en forhøjet luftstrøm. Vapor trøjen er lavet med en Open-hole tekstur på brystet og på ryggen, som giver spillerne den bedst mulige åndbarhed. Vapor trøjen er lavet mere atletisk, som giver den en smallere pasform. Derudover, så følger Raglan-ærmerne dine bevægelser, hvilket gør din bevægelser mere frie og naturlige.

Replica trøjen har et anderledes design. Landsholds logoet er strikket i trøjen, og trøjen er også lave med Dri-FIT teknologien, samt letvægtsmaterialet Nike Breathe. Kombinationen holder dig tør og komfortabel igennem den tid du er aktiv, og Breathe materialet vil også holde dig afkølet på de varmere dage. Pasformen på Replica trøjen er mere egnet til brug i street- og fashionwear.

Dette var de overordnede forskelle mellem Authentic og Replica trøjerne. Overvejer du at købe din egen Authentic eller Vapor trøje? Så husk at trøjerne har en smallere og tættere pasform, og man kan i visse tilfælde overveje at gå en størrelse op, hvis man vil have sin Authentic eller Vapor trøje i en løsere pasform!

Se vores fulde udvalg af VM-trøjer. Du kan finde alle Authentic og Vapor trøjer fra adidas eller Nike her!