Ovenpå den vildeste lanceringsdag i går, hvor vi blev præsenteret for intet mindre end 11 nye farvevarianter, så følger Puma yderligere op med en helt speciel lancering. Det er nemlig Puma Evospeed 1 SL Grøn/Hvid/Blå, der vejer ind på blot 153 gram og markerer sig derfor som den letteste støvle på markedet på nuværende tidspunkt.

Pumas speedstøvler har opnået enorm succes de seneste år og det bevidnes også ved de mange spillere, der nu slår deres folder i Evospeed-kollektionen; Radamel Falcao, Sergio Agüero, Yaya Toure er blot en brøkdel af professionelle, der foretrækker Pumas letvægtere. Med det sagt, så kommer vi næppe til at se nogle af de førnævnte i Puma Evospeed 1 SL, men det skal ikke holde os fra at se nærmere på den.

Du kan allerede forudbestille Puma Evospeed 1 SL Grøn/Hvid/Blå her med en forventet levering i slutningen af januar - kun 1759 kr.

Den 153 gram lette Puma Evospeed 1 SL følger den samme farvevariant som dens almindelige navnebror, som vi kiggede på i går og det er én af de mest pikante farvevarianter, vi har set fra Puma i år. Overdelen har fået en anelse mere glans end førnævnte og det tilføjer kun til det ekstremt elegante og hurtige look. Det er dog ikke det eneste, der gør overdelen speciel.

Overdelen er nemlig hullet, som den skarpe bruger nok havde opdaget, og selvom det ikke gør den videre velegnet til brug i regnvejr, så er det med til at holde vægten så ekstremt lav. Det japanske mikrofiber er forbløffende tyndt og der er derfor god grund til at tro, at du få et milimeterpræcist touch på bolden. Hertil kan det tilføjes at det føles enormt blødt og komforten skulle derfor heller ikke fejle noget, som vi er vant til det fra Puma.

Puma Evospeed 1 SL er den tredje SL-variant, det tyske firma har produceret og vi kan ærligt sige, at hver generation har vist klare fodbedringen. Dog fortsætter siloen med at kombinere gamle teknologier med nye og det klarer de med stor succes. Et godt eksempel på dette er fordybningerne i overdelsmaterialet, som vi også så på forgængeren, Puma v1.11 SL - og det er sat i verden for at forbedre friktionen mellem støvle og bold.

Derudover går både knopsystemet og ydersålen igen, men det er kun positivt. Pebax-ydersålen er nemlig ikke bare utrolig let, men også meget fleksibel omkring forfoden. Det kommer især til at gavne accelerationen - og for at dine kræftanstrengelser ikke går til spilde er sålen yderligere forstærket af carbonfiber, hvilket giver dig et bedre afsæt.

På hælen er Puma Evospeed 1 SL udstyret med en ekstern hælkappe, der følger fodens naturlige bevægelser og det giver en en utrolig bevægelighed i støvlen, der ikke blot er godt for komforten, men for din fart. Det giver dog ikke så meget beskyttelse som tungere støvler giver, og er det et af dine kriterier, skal du nok kigge andetsteds.

Den almindelige Puma Evospeed 1 er i forvejen en helt vild let støvle med en vægt på blot 190 gram, men næsten 40 gram længere nede på skalaen trisser Evospeed 1 SL ind og leverer dermed op til mærkatet som "Super Light". Selvom Puma ikke selv smider deres atleter i den ultralette speedstøvle, så er vi sikre på, at vi nok skal på spottet ét par eller to på alverdens fodboldbaner i den nære fremtid.

Det er de samme tre fokusområder, der bygges op omkring på Puma Evospeed 1 SL - Light, Flex, Fit. Vi kan helt sikkert sætte kryds i den boks, der gælder vægten, for 153 gram er intet mindre end utroligt. Ydersålen, den eksterne hælkappe og den bløde overdel leverer fleksibiliteten og når nu det er Puma, der står bag, kan vi ikke forestille os andet end, at den kan prale af et imponerende godt fit. Altså en ret så gennemført støvle, i en ret så gennemført farvevariant, men hvad skal dommen lyde?

Du kan allerede forudbestille Puma Evospeed 1 SL Grøn/Hvid/Blå her med en forventet levering i slutningen af januar - kun 1759 kr.

Vi har fra første færd været vild med farvevarianten og vi har været svært begejstrede for dens forgængere, så hvor placerer den nye Puma Evospeed 1 SL Grøn/Hvid/Blå sig så i forhold til de forrige? Er den et hit i din bog? Hvad synes du om farvevarianten? Del din kommentar med os i boksen herunder.