Det kan ikke diskuteres, hvor stor en indflydelse Adidas F50 Adizero har haft på støvlemarkedet, siden den første gang betrådte en fodboldbane tilbage i 2010. Ført an af Lionel Messi har den haft enorm succes og efter en lancering i en Gul/Sort farvevariant lander den fjerde generation nu i en Sort/Grøn farvevariant i både læder og mikrofiber.

Vil du have det forkromede overblik og se alle alle Adidas' mange nye farver, så besøg vores store Unleash-kampagneside lige her.

Lionel Messi har de seneste uger, som den eneste, betrådt de spanske såvel som de internationale fodboldbaner i den nye, fjerde generation af Adidas F50 Adizero. Vanen tro har han foretrukket lædermodellen, der på den nyeste inkarnation kan prale af, at besidde langt mere af det bløde Goleo-læder på overdelen end sin forgænger. Således er den også landet i det ultralette mikrofiber-alternativ og vi skal nu tage et kig på begge varianter.

Du kan allerede forudbestille dit par Adidas F50 Adizero Sort/Grøn her med en forventet levering i starten af december - kun 1614 kr.

Jakob har allerede haft støvlen forbi til en præsentation, hvor han går yderligere i dybden med de nye tiltag på den fjerde generation af Adidas F50 Adizero. Her kan du bl.a. høre hvad han synes om den nye integration af Sprintweb i mikrofiberoverdelen og det ekstra læder på skind-modellen. Alt det og meget mere kan du se og høre om i videoen herover.

På den lette mikrofibermodel, har der været fuld fokus på at holde vægten nede og det er også lykkedes; 165 gram lyder den imponerende kampvægt. Overdelen har fået en opdatering, men består stadig af AdiLite-mikrofiber, der går perfekt i spænd med Adidas' Sprintweb-teknologi. De tre velkendte Adidas-striber på inder- og ydersiden af støvlen er blevet behandlet med en 3D-tekstur, der giver forbedret greb i bolden og generelt får du et milimeter skarpt touch som følge af den tynde overdel.

På lædermodellen er der også sket ændringer. Sprintweb-skelettet fra den forrige model er blevet fjernet, så der i stedet er brugt endnu mere af det lækre Goleo-læder, som ellers kun beklædte snuden på Adidas F50 Adizero's forgænger. Det ekstra læder har også tilføjet en lille smule vægt og den vejer nu 203 gram, hvilket stadig er imponerende let for en læderstøvle, hvori du får den velkendte komfort og det bløde touch der følger med en overdel af et naturligt materiale som læder.

Tilfælles for begge støvler er der på hælen blevet implementeret Adidas' Sprintweb-teknologi. På mikrofibermodellen indgår det også i overdelen på både snuden og midterfoden, da det milimetertynde overdelsmateriale ikke er stærkt nok til at stabilisere foden og 'låse den fast' uden. Det er nu også blevet brugt på hælområdet, hvor dette grønne bånd griber rundt om og stabiliserer hælpartiet og holder foden på plads, når du rammer den topfart, som støvler opfordrer dig til at nå.

På lædermodellen har man hos Adidas vurderet, at overdelsmaterialet er nok til at holde foden på plads og som vi kender det fra de forrige generationer, så holder den snak. På hælen får støvlen dog lidt ekstra støtte, da det samme Sprintweb-bånd ligeledes griber fat om hælen og på den måde stabiliserer støvlen og foden yderligere.

Ydersålen går igen fra Adidas seneste inkarnation og det er naturligvis den familiære Sprintframe, der er skræddersyet til fart og acceleration. Den eksterne hælkappe giver nødvendig støtte til stabilitet og komfort bagerst, alt imens den på nogle områder omkring forfoden er ned til en milimeter tynd. Det er dog ikke noget du bemærker og det kan du takke den imponerende konstruktion for.

Begge støvler har Traxion 2.0-knopsystemet til fælles, der er bygget op omkring de ikoniske, triangulære knopper, der faciliterer vendinger på små områder uden at gå på kompromis med acceleration og nedbremsninger. Derudover er der i ydersålen gjort plads til Adidas' revolutionerende miCoach-teknologi, der med en chip i hulrummet, tillader dig at måle din data fra kamp og træning så som gennemsnitsfart, antal sprinter, total distance og meget mere.

Du kan allerede forudbestille dit par Adidas F50 Adizero Sort/Grøn her med en forventet levering i starten af december - kun 1614 kr.

Den nye Adidas F50 Adizero Sort/Grøn/Hvid får en rullende start og forventes at blive bakket op af en række spillere verden over. Vi er kommet i splid med os selv; hvilken af støvlerne holder? Mikrofiber? Eller læder? Og hvad synes du om den lidt mørkere farvevariant? Del din kommentar med os i kommentarfeltet nedenunder.*