Weekendens Memory Lane byder på en klassisk Nike-støvle fra 2006, nemlig Nike T90 Supremacy i Blå/Sølv. Støvlen blev kendt, da Wayne Rooney brækkede foden i sin første kamp med dem, men er sidenhen blevet hyldet som en lækker powerstøvle.

Støvlen så første gang dagens lys i starten af 2006, hvor Rooney pludselig skiftede sine Air Zoom Total 90 III ud med et par dengang usete støvler. Det var imidlertid et par Supremacy, som Rooney var kraftigt med til at udvikle.

I slutningen af 2005/2006-sæsonen brækkede Rooney så metatarsalknoglen i en kamp på Stamford Bridge mod Chelsea, og det skabte en masse negativ fokus på Supremacyen.

Supremacy rejste sig dog hurtigt, og blev meget populær blandt Nikes professionelle spillere. Støvlens mix af komfort, kraft og præcision var noget af det, T90-serien havde været kendt for, og det førte Supremacy elegant videre.

Overdelen på støvlen var lavet af Nikes bløde KNG100-mikrofiber, og satte sig hurtigt til foden samt gav med sin høje midterfod og hæl et lækkert fit. Støvlen kom senere i sin levetid også i en læderudgave i Sort/Sølv/Rød.

Støvlen var designet til at give dødbringende præcision og kraft, og med den specielle coating på overdelen (Faktisk formet som en masse våbenskjold) gav den et godt greb i bolden. Samtidig sørgede støvlens 290 gram for at give en fin vægtning og kraft.

Selve støvlens grafiske design blev der også gjort meget ud af, og støvlerne blev lavet med assymmetriske designs for at give maksimal genkendelighed.

Supremacy havde fortsat tendensen med også at have en assymmetrisk snøring, som også var tilfældet på de tre tidligere T90-modeller, hvilket gav en stor, plan sparkeflade på vristen.

I sålen var Supremacy blevet udstyret med en stor pude med Nikes Zoom Air-teknologi, som gav optimal støddæmpning og øget komfort over 90 minutter.

Knopsystemet var lavet med koniske knopper under forfoden samt to aflange knopper under midterfoden. Knopsystemet blevet meget populært, og blev sidenhen brugt til Nikes Tiempo-serie.

Et sidste twist fandt man på hælkappen af støvlen, hvor der var gjort plads til at på sat sit flag eller nummer, og som mange af Nikes proffer benyttede sig af under VM-slutrunden. Et sejt lille twist, som tillod en at vise og skabe sin egen identitet på banen.

OBS: STØVLEN ER VENLIGST UDLÅNT AF NIKE, OG KAN DERFOR IKKE KØBES.

Hvad synes du om Nike Air Zoom Total90 Supremacy? Kan du huske da støvlen kom, eller havde du den måske endda selv? Del meget gerne dine tanker om støvlen med os herunder.