Det er blevet lørdag og dermed er det blevet tid til endnu en tur ned ad Memory Lane. I denne weekend skal vi til Støvlelandet, bedre kendt som Italien, hvor hovedstadens klub leverede det flotteste fodbold på den anden side af årtusindeskiftet. Vi skal med andre ord se på AS Romas udebanetrøje fra 2001/2002 og den gemmer på uhyre meget historie. Læs med her.

I dag tager vi et kig på ét af de mest inspirerende hold fra starten af det 21. århundrede, der blev ført an af den nuværende russiske landstærner, Fabio Capello. Holdet talte en perlerække af fodboldlegender og lysende talenter der den dag i dag har bevist sig som værende blandt de største nogensinde. Det stjernespækkede hold tilspillede sig AS Romas seneste mesterskab, da de i 00/01-sæsonen vandt det italienske mesterskab og dermed gjorde sig fortjent til at bære det notoriske Scudetto-mærke i den efterfølgende sæson.

På holdkortet kunne man blandt andet prale af brasilianske Cafu, der på sin højreback var utrættelig i sine overlappende løb op ad banen. Dertil brillierede Gabriel Batistuta i angrebet, efter man havde hentet argentineren i Fiorentina og han blev gjort selskab på toppen af henholdsvis Vincenzo Montella og Delvecchio. Dertil skal man ikke glemme en ung Francesco Totti, der i starten af sine 20'ere havde én af hans bedste, hvis ikke den bedste, sæson nogensinde.

Alt i alt tør det siges, at AS Romas kunne bryste sig af deres måske stærkeste hold nogensinde og det skulle naturligvis kaste succeser af sig. Hovedstadsklubben havde ikke vundet det italienske mesterskab siden 1983, men når man henter spillere for 50 millioner pund, herunder Batigol, så er sølvtøj næsten ikke til at undgå. Undervejs i den gloværdige sæson ventede også andre store sportslige oplevelser.

I Lupi, eller Ulvene som de kaldes, gik fra sejr til sejr, men den allerstørste kom i lokalderbyet mod ærkerivalerne fra Lazio. Rom-derbyet er blandt de største i italiensk og international fodbold, men da AS Roma skulle på besøg på Stadio Olimpico, var det nok de færreste der havde forudset resultatet. Ikke mindre end 1-5 endte den i AS Romas favør, hvor Vincenzo Montella tegnede sig på 4 fantastiske mål, men sejren skulle naturligvis krones af Il Capitan, Francesco Totti, der med et berømt mål chippede den over Lazios målmand og det gjorde han uden for feltet.

Det sendte klubbens fans og spillere i ekstase og efter kampen måtte den enorme støtte belønnes. Aldair smed tøjet og kastede ud til de ellevilde fans, der tog imod med åbne arme. En sådan opofrelse overfor sine fans ses sjældent i disse dage og det må siges at være savnet. Efterfølgende blev spillerne hyldet på de vildeste måder, da de havde givet deres fans den ultimative håneret i byens gader og på billeder ovenover, kan man se angriberen Devecchio få pudset sine Lotto-støvler af en fan, der har fundet vej til banen. God stil? Det mener vi i hvert fald.

På sæsonens sidstedag kunne AS Roma sikre sig mesterskaber, hvis de formåede at slå Parma. Her skuffede de ikke og en 3-1-sejr blev kørt hjem og efterfølgende udspillede et uhyre drama sig på banen, da sejren over Parma var en realitet. Banen blev stormet af klubbens fans og alt fra græstørver til spillertøj blev samlet ind som memorabilia til de heldige og hurtige. Efterfølgende var et godt stykke over 1 million fans at finde i Maximo Circus i Rom for at fejre sine sejrsrige hele. Vi lader bare billederne tale for sig selv.

Vi skal dog ikke glemme trøjen, som AS Roma spillede i sæsonen efter. Den italienske mester hyldes med det klassiske Scudetto-logo og på den elegante Kappa-trøje havde fundet sin plads på højre bryst. I modsætning til nutidens Scudetto-mærker, jeg trykkes på, så var dette syet på og det ikke blot tilføjer til trøjens høje kvalitetsniveau, men det ser usandsynligt godt ud.

På modsatte bryst huserede AS Romas logo, der afbilder den digende ulv, der har været med til at navngive klubben som I Lupi, Ulvene. Imellem de to logoer blev der plads til producenten, Kappa. De fleste vil sikkert forbinde Kappa med Roma, da de ganske vidst har stået bag klubben i mange år. Det har bare ikke været i en kontinuerlig periode. For 3. gang i klubbens historie er Kappa nu sponsor og har været det siden 2007, hvor man overtog fra Diadora.

En hvid trøje hitter altid, men blandt detaljerne er det lækre sponsorlogo fra INA Assitalia, der er trykt i en kvalitet man ikke ser længere. Det udtrykker igen blot, at trøjen er blandt sin tids ypperste, da den til dags dato stadig kan konkurrere.

Yderligere brydes det hvide, rene look, af den mørkerøde farve der er blevet så kendetegnende for AS Roma og ses den ovenfra, ligner det faktisk at den ligger ovenpå en hjemmebanetrøje. Med andre ord giver det en illusion af lag på lag mode, der også fylder meget i den italienske mode, hvilket dog ikke kommer som en overraskelse. Italienere har jo trods alt styr på deres design.

OBS. Trøjen er udlånt til os og er altså ikke til salg.

Når man ser på trøjen og mindes de gode tider, kan det være svært ikke at blive Roma-fan, især når man ser de euforiske billeder. Vi har ikke tryk på trøjen, men det kan også være svært at vælge mellem Batistuta, Montella, Totti, Cafu og resten af banden. Hvem havde du taget? Kan du huske da Roma vandt Scudettoen? Gentager de det snart? Og hvad synes du i det hele taget om trøjen? Vi hører gerne din mening i kommentarfeltet herunder.