Én af de klubber i Danmark der høster mest omtale som følge af dens herkomst, er Christiania Soccer Club, der som navnet angiver har rødder i Københanvs fristad på Christianshavn. Deres trøjer er nu landet på lager og dem kan du bestille og blive en del af et ganske stjernespækket selskab.

Tilbage i 1981 valgte en gruppe unge fra Christianshavn og fristaden Christiania, at slå sig sammen for at stifte en fodboldklub. Siden den dag har tilslutningen til klubben været enorm og de sportslige aktiviteter lod sig også hurtigt udvide. Siden hen blev både drageflyvning, golf og skateboarding en del af klubbens repetoire på idrætsscenen.

Medlemmerne strømmede til, da C.S.C. stræbte efter at blive den første fodboldklub uden kontingentbetaling og dette var jo et stort plus for mange, der ønskede fodbold og fællesskab uden økonomiske omkostninger. Den dag i dag har klubben dog vokset sig til en sådan størrelse, at et mindre, årligt kontingent er blevet nødvendigt, men dette er stadig betydeligt mindre end i andre klubber, da de resterende udgifter for klubben dækkes af lokale sponsorere.

Tilbage på klubbens nye trøje for 12/13-sæsonen, er sponsoren Alis. Streetwear-producent han længe været associeceret med Christinia og fristadens fodboldklub, men efter en årrække uden en plads på brystet af den rød/gule trøje, er den nu tilbage på sin retmæssige plads. Det har blandt andre fået musikeren Lukas Graham til erhverve sig en trøje, for at vise sin støtte til klubben.

Under Alis er der naturligvis også blev plads til klubbens absolutte hovedsponsor. Helt siden den officielle oprettelse i 1982 har Christianias ældste beværtning huseret på trøjen - nemlig Woodstock. Det notoriske værtshus har påtaget sig navnet efter den legendariske rock-festival og trøjen i sig selv syder også af rock n' roll, hvorfor den ville give et ganske rebelsk islæt til enhver fodboldsamlers garderobe.

Flere kendte danskere har anskaffet sig en trøje og med ét er den blevet et undergrundsfænomen efter både Pharfar, Suspekt, Lukas Graham, Nik (det vides ikke om Jay også har en trøje) og endda meteorolog Peter Tannev har vist sig i trøjen. Fristaden har også haft sine opgør med det konservative Danmark og flere grundet deres noget liberale holdninger, men sammenhold uden omkostninger er om noget beundringsværdigt og kan gøre underværker for et lokalmiljø.

Den store tilslutning til klubben rundes af med materialesponsoren Hummel, hvor selveste Christian Stadil er inde over projektet. Her har den karismatiske direktør for det danske firma også vist sig i trøjen, og Christiania Sports Club passer godt i Hummels portefølje med lidt skæve men karismatiske hold som Sierra Leone, Tibet (som Hummel tidligere havde) og Afghanistan. Der er også blevet lavet trøjer per bevilling til Nik fra Nik & Jay, samt den amerikanske rapper Ice Cube.

Ikke altid har trøjen haft den velkendte kombination af røde og gule farver. Først var klubbens farver rød/hvid, dernæst helt rød, for i 1983 at påtage sig de legendariske farver. Brede lodrette striber afgiver et klassisk, retro look, der tydligt afspejler Hummels øje for detalje og kvalitet, hvortil det rebelske imødekommes med de skarpe farve, der symboliserer mere end som bare så.

Du kan allerede nu bestille dit eksemplar af CSCs hjemmebanetrøje 12/13 og blive en del af fællesskabet. Trøjerne ligger klar til hurtig levering - fra kun 449 kr.

Det kan godt være de sportslige succeser ikke er nået længere end til Serie 1, men Christiania Sports Club rækker vidt ogdt i den danske mentalitet, både på godt og ondt. Hvor står du i forhold til CSC? Hvad siger du til deres trøje? Giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder.