De tyske sportsgiganter har i den seneste årrække præsenteret os for en parade af spændende samarbejder på tværs af brancher og i år er ingen undtagelse. Op til dette års Olympiske Lege i London har Puma slået sig sammen med ingen ringere end Bob Marleys datter, der til daglig er tøjdesigner. Det samarbejde har affødt en limited edition Puma Evospeed 1, klædt i jamaicanske Marleys ånd og den kan du selvfølgelig se her.

For et par år tilbage kunne Puma løfte sløret for et samarbejde med verdens hurtigste mand, Usain Bolt, da Velocity v.1.11 SL udkom i jamaicanerens farver. Nu er det så Pumas nyeste speedstøvle der står for skud og kan vi så løfte sløret for EvoSPEED 1 Cedella Marley Grøn Limited Edition. Designet har udelukkende ligget på skuldrende af Cedella Marley, der er datter til den nu afdøde reggae-legende, Bob Marley.

Det er derfor også tydligt, at se hvor inspirationen til støvlen er kommet fra og det er ikke til at tage fejl af Marleys betydning for hjemlandet Jamaica. Cedella selv har også selv udtrykt sin glæde for samarbejdet: "Det har været en enorm ære, at få lov til at designe denne kollektion for mit hjemland og hold. (...) Jeg respekterer virkelig hvad Puma har gjort for Jamaica igennem årere og Marley-familien deler deres filosofi om at give tilbage. Jeg tror virkelig det her samarbejde bliver legendarisk."

Puma har de seneste år for alvor oprustet sig hvad angår tilknytningen af professionelle atleter. Foruden store fodboldstjerner som Mario Gomez, Cesc Fabregas og Sergio Agüero, tæller kataloget blandt andre også Formel 1-køreren Fernando Alonso og hurtigløberen Usain Bolt. Dermed er man godt dækket ind på tværs af sportsgrene, men især de jamaicanske atleter, herunder Bolt, er værd at følge under sommerens OL, da de vil være klædt i Cedellas design.

Det helt store jamaicanske medaljehåb, Usain Bolt, havde ligeledes svært ved at skjule sin begejstring for samarbejdet med Cedella Marley: "Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre person til at designe vores olympiske dragter end Cedella. Puma har virkelig ramt plet. At teame op med en så legendarisk jamaicaner er en super idé. Hun er ikke blot en virkelig dygtig designer, men hun har også landets sjæl med i sig gennem Marley-familiens arv."

På tværs af den grønne støvle figurerer et billede af ingen ringere end reggae-kongen Bob Marley, der foruden sin forkærlighed til musikken også var en flittig fodboldspiller og når han betrådte grønsværen var det naturligvis klædt i Puma. Det sorte logo, der så kendetegnende for Puma løber ned ad både inder- og ydersiden og ender i et lyn omme i hælen - eller på engelsk "Lightning Bolt", der igen refererer til Usain Bolt og når der refereres til verdens hurtigste er det naturligvis ingen tilfældighed, for disse støvler er mere end almindeligt hurtige.

På undersiden af støvlen konkluderes referencerne til det jamaicanske flag, da de grønne og sorte farver brydes af de gule knopper. Puma har haft stor fokus på fleksibilitet i støvlen og det har de klaret med deres DuoFlex undersål, der sikrer at forfoden bøjer optimalt, således at foden kan bevæge sig naturligt som det er muligt. Knopsystemet er holt ganske simpelt med koniske knopper, der garanterer en glimrende trykfordeling og stabilitet, hvilket i sidste ende gavner komforten.

Overdelen står de japanske mikrofiberspecialister fra Teijin bag og den har de klaret med stor succes. Den ultratynde overdel smyger sig om foden og sikrer dig et touch, der tangerer det du oplever med bare tæer. På midterfoden har man monteret Pumer Everfit Cage, der sikrer stabilitet og det tættest mulige fit. Du sikres derfor et enormt skarpt touch på bolden uden at gå på kompromis med komforten og det er bestemt værd at hæfte sig ved.

Du kan allerede nu bestille dit eksemplar af den svært limiterede støvle her, den ligger klar til hurtig levering - kun 1359 kr.

Den seneste kreation fra Puma kommer i et meget begrænset oplag og du skal derfor slå til med de samme, hvis du vil sikre dig et stykke støvlehistorie. Hvad siger du til den jamaicanske letvægter? Lad os høre hvad du har på hjerte i kommentarfeltet nedenunder.