I år er et helt specielt år for Celtic Football Club. Klubben fylder 125. år og det har Nike markeret ved, at lave en flot og klassisk Celtic trøje

Ved første øjekast ser denne Celtic trøje relativ ordinær ud, men der ligger en hel del omtanke i den fra Nikes side. Dette skyldes at Celtic fylder 125. år, og det skal selvfølgelig fejres på behørig vis med en flot trøje.

Traditionelt har Celtics trøjer haft 14 horisontale striber - syv hvide, og syv grønne. På den nye trøje er der tilføjet fire ekstra striber, så der er ni striber i hver farve. De ni striber repræsenterer de ni sæsoner fra 1965-74, hvor Celtic vandt mesterskabet, hvert eneste år. En rekord der aldrig er slået, og den vil formentlig stå i mange år frem i tiden.

På den venstre side af brystet er Celtics logo som selvfølgelig ikke må mangle. Rundt om logoet er det traditionelle Celtic Knot mønster. Det er et mønster som ses på mange keltiske bygninger og statuer. Mønsteret har været kendt helt siden det niende århundrede. Det forestiller forskellige typer af knuder, der fortsætter ud i det uendelige.

Under mønsteret står der "1888-2013" som henviser til grundlæggelsesåret, og det år klubben runder 125 år. Oprindeligt blev klubben stiftet for, at rejse midler til den voksende del af fattige mennesker i Glasgow. Klubben voksede hurtigt, og d. 28 maj 1888 spillede Celtic sin første officielle kamp, mod Glasgow Rangers. Celtic vandt kampen 5-2, lige siden den dag har opgøret mellem de to Glasgow-klubber været et af de mest intense derbys i fodboldens verden.

Sponsorlogoet er flyttet fra maven til lige under logoet. Dette er gjort for at trøjens fokus skal være de ikoniske grøn/hvide striber, og ikke et sponsorlogo. Tennent's marketingdirektør udtrykte sig særdeles positivt om logoets placering på den nye trøje.

"Klubben ville gøre noget ekstraordinært på jubilæumstrøjen, og det ville vi selvfølgelig gerne bakke op om. Jeg synes at vi har fået skabt en trøje der vil blive husket som en klassiker, og vi er ovendud tilfredse med resultatet"

Trøjen er allerede nu klar til forudbestilling med forventet levering i midten af august. Celtic - Hjemmebanetrøje 12/13

Hvad synes du om den nye Celtic trøje? Skal den ejes? Hvordan kommer det til, at gå den skotske liga nu, hvor Rangers er væk? Del din mening i kommentarfeltet.