I denne uges Memory Lane tager vi et kig på en hjemmebanetrøje fra et af de selvskrevne hold til den engelske Premier League. Klubben der er tale om, er naturligvis Fulham der i den kommende sæson tager hul på deres 11. år i træk i den bedste engelske række. Vi tager et kig på deres hjemmebanetrøje fra 03/04-sæsonen, som står klart i mange Fulham-fans hukommelse. Læs med her og lad os høre hvad du synes om trøjen

Hovedstaden i England, London, er hjemmebane for adskillige fodboldklubber i de bedste engelske rækker. Herunder hører Queens Park Rangers, Chelsea F.C., Tottenham Hotspurs og Arsenal F.C. og ikke mindt Fulham. Den stolte hovedstadsklub er ejet af rigmanden Mohammed al-Fayed, der ved flere lejigheder har forsøgt at ombygge klubbens hjemmebane, Craven Cottage. Det har klubbens fans imidlertid ikke tilladt og det er derfor kun blevet til istandsætninger og renoveringer på det historiske stadion.

I 2003/2004 stod tyske Puma for design og produktion af The Cottagers spillersæt og især i denne sæson slap de aldeles godt fra det. Den klassiske krave, som vi også i dag ser på flere fodboldtrøjer, herunder Italiens og Borussia Dortmunds, er et retro tiltag, der giver trøjen den fornødne klasse og stil. Fulham gik ved sæsonstart ind til deres 3. sæson i streg i Premier League og var derved for alvor ved at bide sig fast i ligaen og med både selvtillid og elegante spillertrøjer, gik man en meget succesfuld sæson i møde.

Fulham er kendt for at have hjemmebanedrager i hvid og sort, med røde accent-farver og det er naturligvis også tilfældet med denne. Når vi ser trøjen bagfra, afsløres det, at trøjen i modsætning til den gængse fodboldtrøje, er assymmetrisk. Trøjens højreside er overvejende hvid, men fra kraven og ud mod højre ærme og side bliver trøjen i en elliptisk bue sort - enormt elegant design og man forstår godt hvorfor flere Fulham-fans refererer til denne som en af de flotteste nogensinde. Trøjens første sæson skulle også vise sig at blive en af de bedre og med Chris Coleman formåede man at tilspille sig en 9. plads i ligaen. Det lyder måske ikke af det store, men taget i betragtning, at man i klubben måtte tage afsked med klubbens topscorer, Louis Saha, i vinterpausen, der skiftede til Manchester United er managerens arbejde bestemt et bifald og anerkendende nik værd.

Tyske Puma overtog trøjesponsoratet fra landskollegaerne fra Adidas og de fortsatte som sponsor frem til år 2006. Kvaliteten af produkterne har altid været en af Pumas helt store pejlemærker og man bliver bestemt heller ikke skuffet når man står med denne i hånden. Trøjen er figursyet og sidder dermed rigtig godt på kroppen og syningerne er placeret således, at de ikke er til gene for spilleren. Blandt de store spillere på det daværende hold, var blandt andre Luis Boa Morte - den karismatiske midtbanespiller kom i første omgang til klubben på en lejeaftale fra Southhampton og i sin lejeperiode tegnede han sig selv for 39 kampe, med 18 mål til følge. Det medfødte en fast aftale i klubben og da han forlod klubben kunne han prale af 156 kampe, med 27 mål - ikke et under at flere af klubbens fans mindes den karismatiske spiller med et smil på læben.

Måske sidder du og tænker om der ikke har spillet en dansker i klubben - og jo, det har der. Den tidligere FCK-spiller Bjarne Goldbæk spillede i en årrække i London-klubben, men tog faktisk afsked med Fulham op til sæsonen. Den offensive midtbanespiller var ellers i årene op til en af profilerne og han nåede også repræsentere klubben 85 gange, med 6 mål til følge, inden han fandt sig til rette i den tyske 2. Bundesligaklub, Rot-Weiss Essen. Vi kunne tidligere fortælle, at Manchester United gik på rov i Fulham og scorede sig franske Louis Saha, men det er ikke første gang The Cottagers har ageret sælger for den engelske topklub. Målmanden i 2003/2004-sæson hed nemlig Edwin van der Sar og trods hans høje alder, fandt han vej til The Red Devils i 2005, hvor han stadig hyldes som en af klubbens bedste keepere nogensinde.

På ærmerne af trøjen kan det elegante design for alvor opleves og som nævnt før, assymmetrien. Ærmenes farver adskilles nemlig i farverne, men begge har til fælles at de indrammes af de røde accentfarver, der giver Fulhams hjemmebanetrøje det elegante udtryk vi er blevet så vante til. Som fodboldkendere ved det, er ærmerne også hjemsted for Premier League-ærmemærker og klubben skal igen i år bære disse - det er 11. år i træk og man må sige, at de er fast inventar i den bedste, engelske række. Synes du ikke også, at Fulham hører til i Premier League?

Som det er tilfældet ved alle fodboldtrøjer efterhånden, rundes trøjen af med producentens kvalitetsstempel og i dette tilfælde er dette fra Puma. Ikke nok med at det bekræfter trøjens utrolige kvalitet, er det også garant for trøjens autencitet. Flere og flere mærker og klubber udsættes for nedsat salg, grundet billige kopivarer, men spotter du mærke magen til dette på din trøje, kan du vide dig sikker på, at trøjen er et officielt Puma og Fulham produkt.

Fulham hjemmebanetrøje 2003/2004 er udlånt til os af en af vores passionerede Fulham-fans og kan derfor ikke købes.

Den flotte trøje fra Puma klarede sig ikke blot igennem 2003/2004-sæsonen, men udgjorde også Fulhams hjemmebanesæt i 2004/2005 - noget der i den grad bevidner trøjens flotte design. Men hvad siger du til trøjen? Holder den stadig i dag? Kan du huske dengang Fulhams holdkort talte Bjarne Goldbæk, Boa Morte, Saha og Van der Sar? Del din kommentar med os i boksen lige herunder.