Den tyske mesterklub, Borussia Dortmund, har netop lanceret deres nye hjemmebanetrøje og de er som bekendt skiftet væk fra italienske Kappa og skal fremover tørne ud med "The Leaping Cat" fra Puma på brystet. I stilrene og klassiske trøjer med elegant krave, påbegynder pokal -og bundesligamestrene deres titelforsvar på allerflotteste vis.

De sidste to år i den tyske Bundesliga har tiltrukket sig mere opmærksomhed end man har været vant til det før og en stor del af skylden skal findes i Dortmund. Med taktikeren Jürgen Klopp i spidsen har BVB spillet noget af det flotteste fodbold i Europa og det har naturligvis kastet back-to-back mesterskaber af sig til følge. Nu skal klubben se, om de kan bygge videre på successen omkring det unge hold, der blandt andre tæller Mario Götze, Marco Reus og Mats Hummels.

Med en gennemsnitsalder på blot 25 år er det en af mest lovende hold i Europa for tiden og med Götze, Lewandowski og førnævnte Hummels, er det ikke hold uden hverken individualister og store profiler. Da Dortmund vandt deres 8. tyske mesterskab i den forgangne sæson, tilspillede de sig ligeledes retten til at få påsyet endnu en stjerne over deres klublogo - men der stopper historien ikke.

Tyske Puma, der har overtaget trøjesponsoratet fra Kappa, havde før sæsonens afslutning fået produceret trøjerne og det fik de gjort med blot én stjerne over logoet. Derfor har man efter produktionen af trøjen, set sig nødsaget til at få påsyet den 2. stjerne og det har haft den konsekvens at de sidder en anelse asymmetrisk, men der vil fans af klubben nok vurdere, at man blot har gjort plads til den 3. stjerne, der snart følger trop. En sjov historie, der giver trøjen karakter.

Die Schwarz-Gelben, som Dortmund også kaldes, har tilegnet sig kælenavnet ved konsekvent altid at spille i sort og gul og det er naturligvis også tilfældet i år. Udfærdiget i Pumas lækre DryCell-materiale er det stilrene design ikke helt uden detaljer. Trøjens gule krop indrammes flot af sorte kanter, som eksempelvis disse på ærmet, der er gjort væsentlig bredere end man normalt ser det.

Kraven som vi kiggede på før, slutter til omkring halspartiet i en old-school knappelukning, der sikkert vil begejstre fans af retro-trøjer. Så kan du selv vælge om du vil emulere klassiske Scott Parker, med foldet krave og lukket hals, eller du vil tage dig ud som gamle Eric Cantona, med stor v-hals og kraven i vejret.

Har man fulgt med i EM i år, har man sandsynligvis også bemærket den italienske landsholdstrøje, der ligeledes er designet af Puma. Derfor kan man også nikke genkendende til den elegante krave på Dortmunds trøje, der i privaten får trøjen til at tage sig ud som en polo, men på banen giver den et retro look. På indersiden af nakken læser klubbens logo, Echte Liebe, eller på dansk: Ægte kærlighed. Dortmund sidder på det største stadion i tysk fodbold og det 6. største i Europa, så der skulle gerne være plads til klubbens passionerede fans på lægterne. Men nu hvor en af holdets store profiler, Shinji Kagawa, forlader klubben til fordel for Manchester United, kan holdet så fortsætte successen og give fansene noget at juble over?

Du kan allerede nu bestille dit eksemplar af den flotte trøje hos os, den er kommet på lager så du kan modtage den allerede imorgen - fra kun 449,-

Dortmund har denne sommer sagt farvel til Shinji Kagawa, men har også budt velkommen til Marco Reus - tror du Dortmund er kommet for at blive, eller får de svært ved at holde på profilerne? Hvad siger du til Pumas første BVB-trøje? Er det noget du skal have fingrene i? Lad os høre hvad du mener i kommentarfeltet nedenunder.