EM2012 i Polen og Ukraine har for alvor nået den afgørende fase, og der er nu kun fire hold tilbage, der kæmper om trofæet: Spanien, Portugal, Tyskland og Italien. Vi tager et kig på de fire holds vej til semifinalerne samt hvilke spillere og støvler der har haft indflydelse på deres avancement - og så slutter vi af med de 5 mest scorende støvler i turneringenen.

SPANIEN

De forsvarende verdens- og europamestre Spanien var blandt favoritterne før turneringen gik i gang, og er det i høj grad stadig efter nogle imponerende indsatser både i gruppen og kvartfinalen. Spaniernes ekstremt effektive pasningsspil og store boldbesiddelse har taget pynten af modstanderne, og selv om Spanien har spillet en del kampe uden decideret angriber, er de at finde blandt de sidste fire.

En af de væsentligste spillere på det spanske hold er den fantastiske midtbanegeneral, Xavi, som med sin blik for spillet og sublime pasningsteknik må kategoriseres som en af det nye årtusindes absolut bedste midtbanespillere. Xavi har haft fødder med i alt, og har derfor givet sine Adidas Predator LZ en god turnering.

Xavis midtbanekollega på både lands- og klubhold, Andres Iniesta, har også spillet en stor turnering, og havde en fod direkte med i Spaniens avancement til kvartfinalen, da han med en lækker nedtagning og efterfølgende aflevering serverede bolden på et sølvfad for Jesus Navas. Iniesta har hele turneringen spillet i sine Nike CTR360 Maestri II Clash, som nærmest er skræddersyet til den teknisk dygtige midtbanemaestro.

I gruppespillet mødte Spanien i første kamp Italien i en spændende affære, der sluttede 1-1. Efterfølgende splittede man Irland ad med 4-0, hvor Cesc Fabregas i sine Puma PowerCat 1.12 scorede sit andet mål i turneringen med en perle fra tæt hold. Grundet udfaldet i gruppens andre kampe var Spanien tvunget til sejr i den sidste kamp for at gå videre, og takket være føromtalte scoring fra Jesus Navas slog gik Spanien videre til kvartfinalen, hvor Frankrig ventede.

Her viste Spanien klassen og spillede sig sikkert videre. I kampen spillede Xabi Alonso sin landskamp nummer 100, og det fejrede han med føringsmålet til 1-0, som sikkert blev headet ind bag Lloris i Frankrigs mål. Xabi Alonso skulle dog få lov til at juble endnu mere, da han lukkede kampen med sin straffesparksscoring til 2-0.

Vis din støtte til spanierne med en spansk landsholdstrøje - fra 449,- kr.

PORTUGAL

Spaniens iberiske naboland, Portugal, startede gruppespillet med nederlag, men siden da har portugiserne gearet op og spillet rigtig flot fodbold. Med Ronaldo i spidsen er man blevet mere og mere farlig, og mon ikke de portugisiske spillere er rigtig opsatte på at vise Spanien hvem der bestemmer på den Iberiske halvø i semifinalen?

En af de positive overraskelser på det portugisiske hold har været Joao Moutinho, som til daglig spiller i FC Porto. Den lille midtbanespiller har med sine flotte teknik og fine blik for spillet været her, der og alle vegne i sine Adidas Predator LZ.

Den absolutte stjerne på Portugals landshold er naturligvis Cristiano Ronaldo, som i sine Nike Mercurial Vapor VIII Clash har været en hovedpine for de fleste forsvar, han har stået overfor i turneringen. Målscoringen kneb det med i starten, men Ronaldo er kommet fint efter det, og stod for den enlige scoring, da Portugal slog Tjekkiet i kvartfinalen.

Portugal startede EM med at tabe 1-0 til tyskerne, og herefter bød Danmark op til dans. Det gik dog hurtigt galt for danskerne, der kom bagud 2-0, men efter heroisk fight og to Bendtner-mål var Danmark tilbage. Det gik dog ikke, og Varela fik sparket portugisernes sejrsmål ind bag Simon Poulsen og Stephan Andersen i målet.

I den sidste kamp stødte Portugal ind i Holland, som havde tabt begge kampe indtil videre i turneringen. Det gjorde de også mod Portugal, som dermed gik videre til kvartfinalen på bekostning af Danmark. Her mødte de Tjekkiet, som længe holdt stand. Men til sidst dukkede en utroligt oplagt Ronaldo op og headede det afgørende mål i kassen. 1-0 til Portugal, som møder Spanien i kampen om den ene finaleplads.

Holder du med Portugal, så kan du vise farverne med en portugisisk landsholdstrøje - fra 449,- kr

ITALIEN

Hjemme i Italien har der været snakket meget om det nuværende holds potentiale, og de azurblå italienere har da også leveret varen under sommerens slutrunde. Italienerne scorer de mål, de skal, og har været rigtigt stærke defensivt - hvilket de traditionelt også er kendt for. Italiens blå dragter er jævnligt blevet snakket om, da der ikke er blå i det italienske flag. Den azurblå var farven for Savoia, kongehuset af det italienske kongerige, som styrede Italien fra 1861 til 1946. Herefter var den azurblå så integreret en del af den italienske dragt, at man beholdt den, selv efter den italienske republik blev oprettet.

En mand, der for alvor har sat sit indtryk på det italienske landshold under EM2012 er Mario Balotelli. Han har på godt og ondt gjort sig bemærket med sine sjove indslag til pressemøder, indstilling til træning og flotte detaljer på banen. Balotelli scorede et af EMs flotteste mål, og var en kæmpe trussel mod England i sine Nike CTR360 Maestri II Clash.

Mod England var det dog Andrea Pirlo, der trak de helt store overskrifter. Juventus-spilleren var instrumental for italienernes midtbane, og han styrede decideret showet. Tidligere i turneringen scorede Pirlo en perle af et frisparksmål, og mod England viste han køligheden, da han i sine Nike Tiempo Legend IV Elite Clash på iskold vis chippede bolden ind bag en prisgivet Joe Hart.

Italien åbnede gruppen med 1-1 mod Spanierne, og det var et udmærket resultat for Azzuri. Herefter mødtes man med Kroatien, i en kamp der også endte med et remis på 1-1. Herefter skulle Italien slå Irland i den sidste kamp, hvilket også blev sikret med en 2-0 sejr efter et flot mål af Balotelli.

I kvartfinalen ventede England i en kamp, der af mange på forhånd var spået til at gå i straffespark. Det gjorde den også, men først efter at Italien i store perioder af kampen havde domineret - takket være en Pirlo i fantastisk spillehumør. I straffesparkskonkurrencen brændte Italien deres andet spark, og da Pirlo skulle sparke nummer 3 var der ingen nerver - bolden blev lobbet ind til en af de flotteste og vigtigste scoringer i slutrunden. Om Italien kan holde stand og styre Tyskland i semifinalen, vil tiden vise - men skulle det komme til straffespark, ved Italien i alle fald at de har en chance.

Fan af Azzuri? Vis støtten til de blå med en italiensk landsholdstrøje - fra 399,- kr.

TYSKLAND

Inden EM var Tyskland kåret som en af turneringens favoritter, og vores sydlige naboer har bestemt levet op til værdigheden med flot fodbold og kontant kynisme i front. Tyskland kombinerer rutine med ungdom og dygtige teknikere, og der er lagt i kakkelovnen til, at deres semifinale mod Italien vil byde på masser af flot spil.

En af de vigtigste brikker på det tyske landshold er Real Madrid-spilleren Mesut Özil, der med sin fine teknik og sit fantastiske blik for spillet har været en konstant trussel uanset hvem han har stået overfor. Kan den lille offensive midtbanespiller kan brillere mod Italien i sine Nike Mercurial Vapor VIII Clash?

I front har Tyskland haft Mario Gomez, der har været knivskarp i sine nye Puma evoSpeed 1. Gomez har scoret 3 flotte mål, og især i kampen mod Holland var han enormt giftig. Statistikker siger, at Gomez var på bolden i 18 sekunder i den kamp med to mål til følge. En imponerende statistik fra den kølige angriber.

Som det andet hold fra Danmarks gruppe gik Tyskland videre til kvartfinalen, og tabellen vidner om et suverænt hold. Tyskerne samlede 9 point sammen, og tabte dermed ingen point i gruppen. De slog Portugal 1-0 og Holland med 2-1, mens det var spændende mod Danmark. Her lå tyskerne længe uafgjort på 1-1 indtil Lars Bender dukkede op og bankede Danmark ud af turneringen med sin scoring til 2-1.

I kampen mod Holland var Mario Gomez fantastisk, og med sine to mål fik han lagt sig på den fedeste position på topscorerlisten, hvor han deler førstepladsen med Mandzukic, Ronaldo og Dzagoev på 3 scoringer. Det første mål mod hollænderne var en flot bold fra Bastian Schweinsteiger, som Gomez modtog med en fantastisk førsteberøring inden han køligt satte den ind blandt Stekelenburg. Mon ikke Tyskland håber at Gomez ingen lyner, når de møder Italien?

Hepper du på Tyskland? Så kan du få din tyske landsholdstrøje her - fra 449,- kr.

I alt har EM bragt os hele 69 mål, og vi har derfor lavet en Top 5-liste over de støvler, der har været med i scoringerne - uanset om målet er lavet med hovedet eller ej. Således kan man se, at Vapor VIII stikker af fra de andre, og at Tiempo Legend IV bevæger sig ind på en overraskende andenplads på listen, der er domineret af Nike og Adidas.

Hvad siger du til topscorerlisten - overrasker det dig, at Vapor VIII har været indblandet i så mange mål? Husk også at fortælle os, hvem der går videre til finalen i dine øjne - samt naturligvis også hvem der vinder turneringen. Det hele foregår i boksen herunder.