I denne uges tur ned af mindernes allé skal vi til Ruhr-distriktet, hvor vi har et nærmere på en trøje der var gjort klar til, at komme i kamp i Bundesligaen

D. 18. februar 2006 var Schalke 04 på besøg hos Herha BSC i den tyske hovedstad Berlin. På grund af at både Schalkes hjemme- og udebanetrøje i følge dommeren for nemt kunne forveksles med Herhas dragt, fik de kongeblå besked om, at stille op i den hvide tredjetrøje.

Den aften var det koldt i Berlin, så naturligt nok valgte langt de fleste af spillerne, at spille med lange ærmer. Schalkes brasilianske playmaker Lincoln, ville dog hellere spille i den kortærmede udgave. Vi har været så heldige, at få fingre i den langærmede trøjer der var forberedt til Lincoln.

Trøjen var lavet i hvid, med lyseblå som accentfarve. Schalkes udebanetrøje har traditionelt været hvide, men i sæsonerne 2005/2006 & 2006/2007 var udebanetrøjen grå. Designet på ude- og tredjetrøjen var dog fuldstændig identisk.

Halsen er rund, med en fordybning lige omkring kravebenene. Hele vejen ned af siden løber der et lyseblåt mesh-panel, med en hvid bue for, at give trøjen en smule liv. På denne trøje er det værd, at bemærke at trøjen størrelse er trykt i nakken. Det var kun på spillerens trøjer at det var således - på replicaudgaven sad det som et sizetag.

Adidas har siden sommeren 1987 været Schalke 04's officielle trøje leverandør, og er det stadig den dag i dag. Derfor sad det tyske sportsmærkes logo naturligvis også på højre bryst af denne trøje.

På det venstre bryst sad Schalkes eget logo. S'et står naturligvis for Schalke, og 04 for det år klubben blev grundlagt, nemlig i 1904. Klubbens logo gemmer der sig også en reference til Schalkes hjemby Gelsenkirchen. Det hvide område, på indersiden af den mørkeblå cirkel former nemlig et G.

Schalkes hovedsponsor hed fra 2001 til 2007 Victoria Versicherung, der er et forsikringsselskab. Firmaet er stadig en af Schalkes store sponsorer, men går i dag under navnet ERGO.

På det højre ærme sad der det obligatoriske Bundesliga-ærmemærke. På ærmerne er der selvfølgelig også de ikoniske tre Adidas-striber, men på spillertrøjerne er striberne faktisk vævet ind i resten af ærmet. På replica-trøjerne var striberne lavet af plastic.

Bag på var der naturligvis trykt Lincolns navn og nummer, samt klubnavnet. Trykket er dog en smule anerledes på spillertrøjerne, det er nemlig blevet gjort en smule større for at det skal være nemmere, at se hvilken spiller det er på tv-skærmene.

Nederst på trøjens ryg er der broderet S04, på samme måde som det ses i Schalkes logo. En rigtig flot detalje, der er med til, at fuldende en elegant og speciel fodboldtrøje.

Adidas laver deres spillertrøjer med den helt fantastiske Formotion-teknologi der giver en fantastisk åndbarhed og komfort. Denne teknologi er noget af det ypperste man kan få til, at dyrke sport i.

Kampen i Berlin vandt Schalke 2-1, på mål af Asamoah og Bajramovic. Asamoahs mål lagde Christian Poulsen faktisk op til, med en genial tværaflevering.

Sæsonen 2005/2006 sluttede Schalke 04 på en skuffende fjerdeplads i Bundesligaen. Die Knappen, havde dog noget større succes i Europa, hvor man først var mege uheldig med, atrge ud i Champions Leagues gruppespil, men trods alt kom videre i UEFA Cuppen.

Her slog Schalke flere stærke klubber inden man i semifinalen mødte den senere vinder Sevilla FC. Den første kamp i Gelsenkirchen endte 0-0, hvor Lincoln bl.a misbrugte en stor mulighed. Returkampen i Spanien endte i regulær stillingskrig, hvor ingen af mandskaberne turde satse. Det betød forlænget spilletid, og her var spanierne bedst. Puerta bragede Sevilla i finalen med et dommedagshug, og Schalke måtte lade livet i den næst største europæiske turnering.

Hvad synes du om trøjen? Kan du huske Lincoln? Har du haft en "ægte" spilletrøje i hånden? Kom med dit bidrag til vores debat lige her