I denne udgave af Memory Lane ser vi tilbage på RC Lens hjemmebanetrøje fra sæsoenn 1999-2000.

I dag lever RC Lens en anonym tilværelse i den franske Ligue 2, men omkring årtusindskiftet var den nordfranske klub en del af toppen af fransk fodbold.

Tilbage i 1998 blev klubben mester for første gang i mere end 20 år, og i de følgende sæsoner blandede man sig kontinuerligt i topstriden i den bedste franske række.

Lens kvalificerede sig til UEFA-Cuppen i 1999, via en sejr i den forrige sæsons liga-cup.

Det var UEFA-Cuppen, hvor Lens havde den største succes i sæsonen 99/00. Her formåede klubben, at slå daværende storklubber som Kaiserslatuern, Atletico Madrid og Celta Vigo.

Først i semifinalen blev Arsenal endestation. Den første kamp i London endte med et 0-1 nederlag og, hjemme på Stade Félix-Bollaert formåede man ikke, at vende duellen, da franskmændende tabte med 1-2.

Lens spillede oprindeligt i grønt og sort. Den grønne farve kom fra det stednavn hvor klubben blev grundlagt, "Verte". Den sorte farve kom fra byens traditionelle kulmineindustri.

I 1924 skiftede klubben til de nuværende røde og gule farver. Denne farvekombination blev også lavet med reference til byens mineindustri.

Den røde farve repræsenterer blodet for de minearbejdere der omkom under de hårde arbejdsvilkår. Faktisk er den gule farve ment som guld, fordi at kullet var så værdifuldt for byen og dermed også fodboldklubben.

Denne trøje var lavet primært i rød, med tynde gule nålestriber. Umbro lavede flere forskellige typer af trøjer i den periode de var sponsor for Lens. Nogle år var striberne vertikale andre år horizontale. Umbro var officiel tøjsponsor for RC Lens i perioden 1996-2001.

Klubbens logo er også lavet med reference til byens mineindustri. Forrest er der en sort lampe, som ligner dem der var i de gamle mineskakter, bagved er der en borg, der er omgivet af to franske lilje. Liljen er et klassisk symbol på det franske monarki.

På maven stod der OLA, det er mobilselskab der senere blev omdøbt til det mere velklingende ORANGE. OLA og senere ORANGE var sponsor for Lens fra 1998 og helt frem til 2006.

Hvad synes du om denne Lens-trøje? Kan du huske deres kamp mod FC København i Parken, og hvilken FCK spiller der fik debut i den kamp?