I denne weekends tur ned af Memory Lane ser vi tilbage på Bayern Münchens udebanetrøje der blev brugt i de forrige årtusinds sidste to sæsoner

Året er 1998 og Kaiserslautern har lige chokeret en hel fodboldverden ved som oprykker, at vinde mesterskabet for næsen af mægtige Bayern München. Nu skulle og ville Bayern for alt i verden tilbage på tronen af tysk fodbold. Til sæsonen 98/99 lavede Adidas en flot udebanetrøje der hjalp sydtyskerne på vej mod tre mesterskaber i streg.

Trøjen er lavet i farverne rød, blå og hvid, farver der var identiske med den udebantrøje Bayern München havede i 95/96-sæsonen.

I det hele taget var trøjens design meget gennemført. Den røde krave med de tre blå Adidas-striber påført yderst på kraven, slutte med samme form som i en v-hals. En flot og meget klassisk 90'er måde, at lave kraven på.

I kravens inderside står der "Bayern München" en detalje der måske i dag virker ordinær, men dengang var det noget ganske særligt.

På ærmerne var der naturligvis de tre ikoniske Adidas-striber. I efterhånden rigtig mange år har Bayern München og Adidas hængt uløseligt sammen, og som det ser ud nu bliver det også et samarbejde der fortsætter i mange år frem.

Klubbens logo er på det venstre bryst. Det blå og hvid ternede baggrund er identisk med forbundsstaten Bayerns flag.

De tyske klubber har tradition for, at have klubnavnet stående på trøjens ryg. Derfor var det også mere eller mindre en selvfølge at der stod "Bayern München" på denne trøjes ryg. I forhold til de øvrige hold i Bundesligaen skiller Bayern sig en kende ud på dette punkt, da klubnavnet står over, og ikke under nummeret.

På trøjens mave figurerede bilfirmaet Opel's logo. Det tyske bilfirma var hovedsponsor for München-klubben fra 1989 og frem til 2002.

I bunden af trøjen var der indvævet et mærke der bekræfter trøjens autencitet. En virkelig lækker detalje, der er med til, at fuldende trøjen.

Kan du huske trøjen? Har du en forkærlighed for "die Rekordmeister"? Vinder Bayern the treble i år? Kom med din mening i kommentarfeltet