Nike har i dag løftet sløret for deres nyeste generation i deres ultrapopulære Nike Mercurial-kollektion. Vi byder velkommen til den fantastiske Mercurial Vapor VIII.

Nike har siden de lancerede Superfly II kæmpet lidt med, at en del fodboldspillere stadig efterspurgte de gamle Mercurial-modeller. Det har de taget en helt klar konsekvens af, og med Vapor VIII nærmest startet fra scratch. Hvad der er kommet ud af det, kan du læse mere om her.

Nike har haft en ønske om at komme så tæt som muligt på det fit, der er i en sprintersko. Derfor har man redesignet den læst, man brugte til de tidligere Mercurial-modeller.

Hælen er således blevet lavet en del om, så den sidder bedre på foden og dermed holder en på plads. Ud over at fittet skal blive mere komfortabelt, sikrer det også en bedre kraftoverførsel og derfor en mere responsiv støvle.

Samtidig er snuden på den nye læst en del lavere end på de tidligere Mercurial-modeller, hvilket giver bedre føling med bolden samt øger mulighed for at komme under den.

Overdelsmaterialet på Vapor VIII er også lavet komplet om, og man startede fra scratch. Her har man brugt en tyndere variant af Teijin mikrofiber, som kun er 1,2 mm tykt i stedet for Superfly III’s 1,5 mm tykke overdel.

Samtidig er materialet blødt og minimalistisk, så man får et mere naturligt touch, idet overdelsmaterialet sætter sig på foden som en sok. Samtidig er det nye overdelsmateriale lavet med en let ru overflade, som sikrer et bedre greb i bolden i både vådt og tørt vejr.

En af de vigtigste og største ændringer på Mercurial Vapor VIII er sålen og knopsystemet.

Uanset forhold har hurtige, eksplosive spillere et behov for greb i banen. Dette kan det nye knopsystem med færre knopper og en anden placering give.

Nike har lavet meget af forfoden om på Vapor VIII, således at indersiden af forfoden er optimeret til acceleration, da det er her, man sætter af når man accelererer. Samtidig har man tilføjet en v-formet midterknop, som skal hjælpe med at give bedre greb ved topfart.

Yderligere er hælen også blevet lavet om, og her Nike højest interessant valgt kun at sætte to knopper på hælen. Dette skyldes, at to knopper trænger hurtigere ned i jorden end fire. Dette kunne man godt frygte ville give stabilitetsproblemer, men her har Nike tilføjet en vinge til hver af de bagerste knopper, som sørger for at give den fornødne stabilitet.

Lige siden Vapor VI har Nike lavet Vaporen med en sål af glasfiber, og det har Vapor VIII også fået. Den består af to Tepex-materialer, som giver stivhed i midterfoden. Dette sikrer en hurtig kraftoverførsel mellem sål og hæl, og altså derfor en mere responsiv fodboldstøvle.

Samtidig skabes der også en bedre fordelingen af trykket fra knopperne, hvilket gør, at selve støvlen absorberer mere tryk end foden. En ting, de første Vapor-støvler var kendt for, var den lave vægt - og det er Vapor VIII gået tilbage til. Støvlen vejer således kun 185 gram, hvilket er 50 gram lettere end Superfly III, og Vapor VIII er derfor den letteste Vapor nogensinde.

Mercurial er tilbage i sin allermest rendyrkede form, og med en komplet ny støvle har Nike sparket sig selv direkte ind i toppen af den intense letvægtskamp. Er du klar til Explosive Speed?

Du kan forudbestille Mercurial Vapor VIII Mango/Sort allerede fra i morgen, tirsdag d. 20. marts, og kan blive din for 1.529 kr. - og den nye Vapor vil være at finde på fødderne af nogle af verdens største spillere fra d. 24. marts, hvor alles øjne formentlig vil være på Ronaldo, Neymar, Ribery og Özil.

Nu har du set den - og så er det tid til at fortælle os, hvad du synes om den nye Vapor VIII? Er det noget for dig, og er Nike tilbage på sporet? Giv dit besyv med i kommentarsporet.