Det fodboldgale Tyrkiet missede akkurat deltagelse ved sommerens europamaesterskaber, men det har ikke forhindret Nike i, at lave en meget flot udebanetrøje.

Få steder i verden går man så meget op i fodbold, som i Tyrkiet. Den fodboldglade nation belv to'er i sin kvalifikationsgruppe, så tyrkerne måtte i play-off i forsøget på, at komme til EM.

Her mødte man Kroatien. Hjemmekampen i Istanbul endte med et 0-3 nederlag, så billetten var reelt set sikret for kroaterne inden returopgøret i Zagreb en uge senere. Her blev det til en nulløsning, men dette resultat var absolut nyttesløst for Tyrkiet.

Dette drama har dog ikke forhindret Nike i, at lave en flot ny udebantrøje til det tyrkiske fodboldlandshold.

Denne trøje har hentet sin inspiration, fra den hjemmebanetrøje det tyrkiske landshold brugte i de første 40 leveår.

Trøjen har et meget simpelt design, den er helt hvid og så med en tyk rød horisontal stribe, hvor det tyrkiske flag er i midten.

Historien bag det tyrkiske flag er drabelig, og myten fortæller at der under den første Kosovokrig i 1389, var der tyrkiske soldater der døde i kamp og derfor blev martyrer. Om natten skulle skæret fra månen angiveligt afspejle en halvmåne og en stjerne i deres blod.

Helt sikkert er det dog, at det røde i flaget repræsenterer martyrenes blod. Den hvide farve står for fred og frihed. Halvmånen og stjernen er symboler på tapperhed, heltemod og, at det tyrkiske flag aldrig vil falde ned.

Historien siger også at den tyrkiske nation altid vil bestå, da månen og stjernen repræsenterer det aller højeste, nemlig himlen.

Tyrkiets udebanetrøje nye trøje har selvfæølgelig alle Nike's nye innovationer, så Turan, Sahin & Co. har de bedst mulige betingelser for at yde på et maksimalt niveau.

Den nye tyrkiske udebanetrøje har Nike's nyeste opfindelse: Laser-cut ventilation. Det sørger for at nedkøle kroppen lokalt, der hvor spillerne har mest brug for det for at kunne yde optimalt.

Ligeledes har trøjen selvølgelig Nike's Dri-FIT-teknologi der hjælper med at transportere sved væk fra kroppen, og holde spilleren tør.

Nike har syet trøjen på en ny måde, der den 20 % stærkere i forhold til den tidligere model.

Husk at trøjen allerede nu kan forudbestilles, så du kan være blandt de første i Danmark der kan iklæde sig den flotte nye Tyrkiet udebanetrøje. Trøjen kommer naturligvis både i børne- og voksen størrelser. Trøjen har forventet levering i slutningen af marts måned.

Trøjen er lavet af 96 % genbrugt plastic, faktisk er der i gennemsnit brugt 13 flasker til en trøje.

På Tyrkiets udebanetrøje er der selvfølgelig også det samme originalitetsmærke, som det kendes fra alle Nike's øvrige trøjer. Mærket er din garanti for, at det er et ægte Nike produkt du har mellem hænderne.

Vi både håber og forventer at Tyrkiet spiller i trøjen for første gang, når man onsdag hjemme tager imod Slovakiet.

Hvad synes du om den nye tyrkiske udebanetrøje? Har du et favorithold i Tyrkiet? Del din mening i kommentarfeltet