I kølvandet på annonceringen om, at FC København stopper samarbejdet med Kappa og nu fremover skal sponsoreres af tyske Adidas, har vi taget et kig tilbage i tiden. Det er nemlig ikke første gang, FCK spiller i Adidas, og i dag kigger vi på den første Adidas-trøje fra Løverne.

Den første sæson, FCK spillede i Adidas, var 94/95-sæsonen, som i øvrigt var klubbens første. De to første sæsoner havde man spillet med Puma, hvilket måske skyldes at en af de to fusionerende klubber, KB, havde en kontrakt med Puma.

I 3. sæson af FC Københavns levetid skiftede man så til Adidas – som faktisk havde haft en kontrakt med den anden fusionerende klub, B1903. Den nye trøje blev lavet i klubbens hvide og blå farver, og havde et for tiden meget karakteristisk design.

Ærmerne var nemlig lavet i den typiske FC København-blå farve med tre hvide striber med et knæk ned langs ærmet. Det specielle mønster på ærmerne var helt typisk for 90'erne, og noget især Adidas gjorde sig meget i. Bemærk også, at de 3 store, hvide striber bliver til 3 små, blå Adidas-striber yderst på den hvide del af ærmet.

Trøjen var også udstyret med en lille krave, som var blå med hvide og sorte ribkanter. Bemærk i øvrigt den små sorte tern i kraven, som fra tæt hold giver en elegant sort til blå fade-effekt. FC Københavns Adidas hjemmebanetrøje blev brugt første gang i en træningskamp mod Chelsea i Parken.

På maven havde FCK pensionsselskabet Danica, som også var klubbens første hovedsponsor. Danica var på daværende tidspunkt ejet af Danske Bank, og Danica var meget aktive i fan-miljøet hos FCK.

Selve FCKs sæson var en turbulent en af slagsen – holdet sluttede på en lidet flatterende 6. plads i Superligaen, men vandt til gengæld pokalfinalen over 1. divisionsklubben AB, som blev slået med imponerende 5-0 i finalen. Dermed tog FCK pokalen hjem, hvilket var særdeles velkomment blandt fansene. FCK spillede dog ikke i denne trøje i finalen, men havde næste sæsons trøje på, som du i øvrigt kan læse meget mere om her

En meget interessant ting ved FC Københavns trøjer i 94/95-sæsonen var, at både hjemme- og udebanetrøjen var lavet med samme skabelon. Udebanetrøjen var derfor helt samme design som hjemmebanetrøjen, bortset fra at den var gul/blå.

Hvad synes du om den første Adidas-sponsorerede FCK-trøje? Er det et glædeligt gensyn, eller ser du trøjen for første gang? Uanset hvad hører vi meget gerne din mening i boksen under nyheden, så giv dit besyv med i vores altid livlige kommentarspor.