Denne weekends fodboldrunde i Europa bød på flere iøjenfaldende og højst overraskende spots, som indbefatter alt lige fra en Predator Powerswerve til nye farver i Adipower- og Adizerokollektioen. Med nostalagi og take-downs som temaer, var der rigeligt at bide mærke i.

Vi lægger ud med kampem imellem Osasuna og Barcelona, hvor vi stødte på flere intressante spots. Bland disse var Lionel Messi at finde i en Adidas – F50 AdiZero AG Blå/Rød, grundet den hårde bane. Messi spillede dog også i den almindelige FG-model i skind, som han er set i tidligere.

I samme kamp blev Alexis Sanchez set i en Nike – Total90 Shoot AG Hvid/Sort/Orange, som han i dagens kamp foretrak frem for sine ellers trofaste Nike Mecurial Superfly. Sanchez' valg skyldes angiveligt de hårde baneforhold, men chileneren var ligeglad, og scorede Barcelonas første mål i kampen.

Pedro, der ligeledes har haft Nike Mercurial som sit foretrukne støvlevalg, var på samme måde skiftet til Total90-kollektionen. Pedro optrædte således i Nike – Total90 Shoot IV AG Sort/Pink. Vi måtte spærre øjnene ekstra op, og synes det er noget overraskende at disse to trofaste Mercurial-spiller pludselig ses i en takedown-model fra Total90-kollektion.

Endnu en Barcelona-spiller, og endnu et besynderligt støvlevalg. Thiago havde modsat sine holdkammerater fravalgt Total90, og istedet trukket i en CTR360 Trequartista Blå/Hvid/Orange AG.

Til sidst faldt vores øjne også på forsvarsspilleren Gerard Pique, som var gået med på trenden med AG-støvler, og havde skippet sin normale Nike Tiempo Legend IV Elite Hvid/Rød. I stedet havde Pique valgt samme model som Tiago, altså en CTR360 Trequartista i Blå/Hvid/Orange med AG-knopper.

I Madrid tog Barcelonas titeludfordrere fra Real Madrid imod Levante, der måtte tage hjem med et nederlag. Her spillede Real-angriberen Karim Benzema i den nye Adidas F50 Adizero Sort/Gul, som han er den eneste i Spanien ud over danske Nicki Bille, der spiller med.
Interessant var det dog at se, at Benzemas Adizero-støvler ikke har MiCoach-boblen under sålen. Hvorfor Benzema ikke bryder sig om den vides ikke, men det er interessant at se, at ikke alle stjerner har lyst til at spille med chippen.

I samme kamp var Cristiano Ronaldo igen på færde, og portugiseren scorede et imponerende hattrick, som bl.a. blev kronet med et smukt langskudsmål. Ronaldo var vanen tro at finde i et støvler, der bestemt ligner den rygtede kommende Vapor-støvle. Om ikke andet var Ronaldos støvle udstyret med en glasfibersål og mixed sole knopsystem – men Nike har lavet en ny Mercurial-støvle med Superfly III Hvid/Sort/Neon-design.

Umiddelbart lod Ronaldos holdkammerat Mesut Özil til at spille i et par Nike Mercurial Vapor Superfly III Lilla/Sølv, men da vi kiggede lidt nærmere på billederne, blev vi faktisk i tvivl – Özils støvler er nemlig også udstyret med glasfibersål, og lader til at have samme, lidt lavere profil som Ronaldos støvler også har. Er Mesut også hoppet i en ny Vapor?

I England var Premier League i gang med nogle oprivende opgør over weekenden. Blandt andet spillede Manchester United mod Liverpool, hvor der nærmest var mere fokus på Suarez og Evras fejde. Vores blikke var dog også på Suarez, men det var i ligeså høj grad grundet hans støvler – han havde nemlig et par Adidas F50 Adizero Blå/Slime på fra anden generation af Adizero-støvler.

I London var der også gang i løjerne, hvor Tottenham bankede Newcastle med 5-0. Her spillede Adebayor en pragtkamp, og med 4 assists og en scoring var han i høj grad med hvor det skete. Adebayor var ligesom Luis Suarez også at finde i anden generation af Adizero, idet han var trukket i en Adizero Prime Blå/Slime.

Vi har holdt øje med Tottenham-backen Benoit Assou-Ekotto i et stykke tid, idet han har skiftet støvler for et godt ord. I gårsdagens kamp var Ekotto dog at finde i begge sine Adidas F50 Adizero MiCoach Sort/Orange-støvler, som han ellers flittigt har blandet med sine AdiPower Predators. Måske Assou-Ekotto nu holder fast i blot et enkelt par fremover?

Tidligere Blackburn-forsvarer Ryan Nelsen kom også på banen for Spurs, hvilket han gjorde i sin trofaste Nike T90 Laser III Hvid/Orange/Sort Skind, som han endnu ikke har byttet ud for den nyere Laser IV.

I Sunderland vandt Arsenal med nød og næppe takket være en sen Henry-scoring. Arsenals holdkaptajn Robin van Persie scorede ikke selv, men bidrog som sædvanlig med at suge al opmærksomheden i front. Det gjorde han i den nye farvevariant af Adidas AdiPower Predator, Gul/Lilla.

I Aston Villas søndagskamp mod Manchester City spillede Villa-keeper Shay Given i et par Puma PowerCat 1.12 Sort/Hvid/Lime, som er den nyeste farvevariant af power-støvlen. Given stod en fin kamp, men kunne ikke forhindre City i at snuppe en 1-0 sejr.

Everton har gjort det fantastisk mod topholdene de sidste par runder, og skabte også overraskelsen, da de slog Chelsea 2-0 hjemme. Her spillede Everton-angriber Tim Cahill i et par Adidas Predator AdiPower Hvid/Blå/Sort, som man ellers ikke har set på så mange stjerner endnu – men man må sige, at de står fantastisk godt til Evertons dragt.

I Italien var der også en gammel støvle i spil, da Catanias Almiron var trukket i et par Adidas AdiPURE IV Rød/Hvid SG. Igen en støvle vi ikke så meget til, men som ser fantastisk godt ud på en fodboldbane.

I Chile spillede Universidad Catolica mod Bolivar, og her var Catolica-spiller Christian Alvarez at finde i et par helt gamle AdiPURE I-støvler i Sort/Hvid. Alvarez' støvler minder os om, hvor fantastisk den første AdiPURE egentlig var, og selv om han har blackoutet den ene Adidas-stribe, ser støvlen stadig elegant ud.

I Holland var der opgør mellem Waalwijk og Heerenveen, og her var Waalwijk-spilleren Robert Braber trukket i sit trofaste par Nike Mercurial Vapor Superfly III CR7 Safari Sort/Gul, som det ellers er et stykke tid siden vi sidst har set.

Der var også et hattrick at finde i den hollandske Eresdivision, da svenske John Guidetti scorede 3 pinde for Feyenoord. Det gjorde han i sine Nike Mercurial Vapor Superfly III Lilla/Sølv. Imponerende for Guidetti er, at det er hans tredje hattrick på tre hjemmekampe – ikke en helt skidt statistik.

I Tyskland havde Bayern München-stjernen Arjen Robben skiftet sine normale Adizero MiCoach i Rød/Gul ud med den nye, Sort/Gule variant, og selv om den ikke ser lige så naturligt godt ud med Bayern-dragten synes vi Robben bærer den ganske godt.

I kampen mod netop Bayern München spillede FC Kaiserlautern-spiller Thanos Petsos i et par gamle Adidas Predator PowerSwerve, et par støvler der gav lidt våde øjne på Unisport-redaktionen. En gammel klassestøvle, som Petsos også lader til at holde godt fast i.

Hvad synes du om rundens spots, og har du nogen kommentar til det spøjse støvlevalg fra Barcelonas spillere? Lad os vide hvad du synes lige her i kommentarsporet under nyheden.