EM er nært forestående og alle landene har fået offentligjort hjemmebanetrøjerne. Nu begynder udebanetrøjerne også, at blive præsenteret. I dag præsenterede Adidas og det tyske fodboldforbund DFB den nye tyske udebanetrøje.

En af favoritterne til EM-titlen til sommer er Tyskland. I dag har offentligheden fået den tyske udebanetrøje, at se og Adidas har i samarbejde med det tyske fodboldforbund lavet en trøje der virkelig er en fryd for øjet.

I efterhånden en del år har den tyske udebanetrøje været sort, men nu har Adidas valgt at gå tilbage til en klassisk grøn trøje, der vil få fodboldnostalgikere til, at tænke tilbage på den gang, hvor Gerd Müller gjorde livet surt for mange forsvarsspillere til flere forskellige EM- og VM-slutrunder.

Adidas har lavet halsen, så den minder rigtig meget om tidligere tiders trøjer. Det er en klassisk rund hals i hvid, der suplerer de tre hvide ikoniske Adidas-striber på ærmene rigtig godt.

Det tyske fodboldforbunds logo med ørnen i centrum pryder det venstre bryst. Over logoet er der tre stjerne, en for hvert europa mesterskab tyskerne har vundet. På det højre bryst er Adidas' eget logo broderet.

Som en lækker detalje er der i nakken skrevet "1972 - der Beginn einer Erfolgsgeschichte, 2012 - ein neues Kapitel wartet darauf, geschrieben zu werden". Det kan oversættes til "1972 - begyndelsen på en succeshistorie, 2012 et nyt kapitel venter på, at blive skrevet"

Lige netop 1972 er et nøgelord for denne trøje. Det var i '72 at Tyskland første gang vandt EM, og netop det kunsstykke håber "die Nationalelf" at gentage igen til sommer.

Du kan allerede nu forudbestille din Tyskland udebanetrøje 12/13 - forventet levering primo marts.

Trøjen er lavet i to grønne nuancer, der skaber et rigtig flot farvespil. Der er flere forskellige historier om, hvorfor den tyske udebanetrøje traditionelt har været grøn.

Den mest accepterede udlægning er at det tyske fodboldforbunds logo er grønt, og at det derfor ville være mest passende at man så spillede i grønt på udebane. En anden og noget mere tvivlsom forklaring er at udebanetrøjen er grøn fordi at Irland var det første land som Tyskland mødte efter anden verdenskrig.

Dette er dog forkert, det første land Tyskland spillede i mod var Østrig. En tredje forklaring, som virker sandsynlig er at trøjen er grøn for, at hylde fodboldspillet, da en fodboldbane som bekendt er grøn.

Grøn er også kendt som håbets farve, og det lagde den tyske kaptajn Phillipp Lahm også vægt på da han skulle fortælle om den nye trøje: "Grøn er håbets farvet, og ligeledes en frisk farve, det passer helt perfekt til vores hold og vores ambitioner til EM."

Trøjen er lavet i Adidas' super komfortable og svedtransporterende Climacool materiale. Materialet er allerede blevet et synonym med kvalitetsvarer, og derfor er det bare naturligt, at Tysklands udebanetrøje også er lavet i dette komfortable materiale.

Den nye tyske udebanetrøje vil komme i kamp, for første gang når Tyskland d. 29. februar mød Frankrig på Weserstadion i Bremen.

Vi vil rigtig gerne høre, om hvad du synes om den nye Tyskland udebanetrøjer? Tror du at Lahm, Müller og Podolski får succes ved EM? Har du nogle specielle minder om tidligere tiders tyske trøjer? Del dine tanker i kommentarfeltet herunder.