Sidste uge lancerede Nike deres Nike+ Fuelband i kølvandet på en lang periode med små sneak peeks til, hvad der skulle ske. Meget få vidste, hvad det egentlig drejede sig om, og det var derfor også en overraskelse for os, hvad Nike havde i ærmet.

Vi fik dog lynhurtigt dannet os et indtryk af det nye Nike+ Fuelband, da det blev lanceret i New York for en uge siden med hjælp fra Carmelita Jeter, Kevin Durant og Lance Armstrong – og siden da har vi kigget lidt nærmere på det innovative armbånd.

Det nye Nike+ Fuelband kan måle og tracke dine dagligdags bevægelser for at motivere og inspirere dig til at blive mere aktiv. Dine daglige aktiviteter kan nu måles via en ny måleenhed, som Nike kalder NikeFuel. Det handler basalt set om, at jo mere aktiv du er, des mere NikeFuel optjener du.

Hele Nikes tanke er, at alting tæller – og derfor skal også de små ting i hverdagen med, hvad end du løber op ad trappen eller tager turen efter bussen. Det er alt sammen aktivitet, og det er netop dette, Nike vil sætte fokus på at man motiveres til at blive ved med.

Selve armbåndet er blevet designet til at blive båret hele dagen, og tanken er, at man kan sætte sig et dagligt mål for aktiv man vil være, og dermed hvor meget NikeFuel man vil optjene. Herefter kan man se sin progression over dagen via 20 LED-lamper, der med farver og blink viser en hvor langt man er nået mod sit mål.

Nike+ Fuelband kan måle både tid, antal forbrændte kalorier, skridt samt NikeFuel, og hvor eksempelvis kalorier måles forskelligt fra person til person, så måles NikeFuel på samme måde for alle.

Samtidig er Nike+ Fuelband lavet som et livsstilsprodukt, og der er tænkt rigtig meget over hvordan man både kan gøre det smartest og lettest for brugeren at have armbåndet på. Derfor kommer det i tre forskellige størrelser med to justeringsmuligheder i hver størrelse.

Samtidig kan du forbinde til både PC, Mac og iPhone/iPad via Bluetooth og USB, hvorefter du kan overføre dine data fra Fuelband'et, og du kan oplade armbåndet både fra en opladningsstation eller via USB – med andre ord er der relativt frit spil med Fuelband. Samtidig er det vandskyende, og kan altså holde til en tur under bruseren – men ikke vandtæt.

Som udgangspunkt lader det ikke til, at man vil kunne bruge Nike+ Fuelband under en fodboldkamp, men mon ikke Nike har noget mere i støbeskeen? Vi tør hverken spå om det ene eller det andet, men helt sikkert er det i alle fald

Vi venter stadig på bekræftelse af både leveringstidspunkt og endelig pris fra Nike Danmark, og lover naturligvis at I bliver de første der får det at vide så snart det ligger fast.

Hvad synes du umiddelbart om Nike+ Fuelband, og lyder det som noget du kunne tænke dig at gå med i dagligdagen? Giv meget gerne dit besyv med i boksen herunder nyheden.