Den nye Tango 12-fodbold fra Adidas har nu været i gang i en officiel kamp – og den er også blevet brugt af både nuværende og gamle verdensstjerner. Vil du se billeder af den nye bold i aktion – samt en lidt speciel støvlespotting, så læs endelig videre.

I går fik Adidas Tango 12 sin officielle kamp-debut, da Real Madrid stødte sammen med Ponferradina fra den tredjebedste spanske række. Real vandt 2-0, men det var set med gear-briller ikke det mest interessant. Det var tværtimod at man spillede med den nye, offcielle EM-bold, Tango 12.

Tango 12 er udviklet over en 2-årig periode, og er blevet optimeret på mange områder i forhold til de tidligere turneringsbolde fra Adidas. Således har man lavet lidt flere paneler end den tidligere Adidas Jabulani, som blev brugt i Sydafrika sidste sommer.

Samtidig er overfladen lavet med en tekstur, der skal give godt greb i bolden og dermed fremme driblinger og spark. Det nyeste er dog, at Adidas har sat en ny blære i Tango 12, som både skal holde bedre på luften samt sikre mindre vandoptag.

Det er dog ikke kun Real Madrids stjerner, der spillede med den nye Tango 12-bold i går. FC Barcelona har også trænet med bolden op til deres deltagelse i FIFA Club World Cup i Japan. Her trænede de med en særlig farvevariant specielt dedikeret til denne turnering.

Tango 12, som er inspireret af det for Adidas ikoniske Tango-design fra 1978 og fremefter, er en topmoderne fodbold, hvilket kan ses på den måde bolden er sat sammen på. Panelerne er nemlig ikke syet sammen, men derimod varmet sammen med den såkaldte thermabonding-teknologi. På denne måde får bolden en mere aerodynamisk overflade, hvilket skulle sikre et mere stabilt svæv for Tango 12.

Tango 12 var dog også i aktion i en velgørenhedskamp mellem et hold bestående af gamle stjerner som Zidane, Ronaldo, Figo, Davids og Hagi samt et HSV Allstars-hold med blandt andre Barbarez på holdkortet. Vi har i den forbindelse kigget lidt på, hvad de aldrende stjerner spillede med af nye støvler i gårsdagens kamp.

En af de helt store spillere de sidste 15 år har været Zinedine Zidane, og manden der stadig er med til at udvikle Adidas Predator-serien spillede da også i et par Adidas AdiPower Predator DB7 Guld/Rød, hvilket er meget sjovt, da det er David Beckhams signatur-støvle.

Den “gamle” Ronaldo har også lagt støvlerne på hylden, men havde for en undtagelses skyld hevet dem ned igen for at spille velgørenhedskamp. Her var Ronaldo trukket i et par Nike Tiempo Legend IV Elite Hvid/Guld. Bemærk i øvrigt, at Ronaldo spiller i et par AdiPURE-benskinner. Et kuriøst valg af den brasilianske legende.

Luis Figo deltog også i kampen, og var trukket i et par af sine Nike T90 Laser III i Blå/Sort/Gul, som han også spillede med i sin tid i Inter Milan. Støvlerne gik i øvrigt godt i spænd med Zidane & Ronaldo’s Friends-holdets trøje.

Edgar Davids havde valgt at fortsætte med at spille i Vapor-støvler, som han jo gjorde kendte mens han var aktiv. Her var valget faldet på den nyeste farve af Nike Mercurial Vapor VII, Neon/Sort. Og så rocker manden altså stadig de vildeste spillebriller vi længe har set.

Den rumænske legende Georghe Hagi var også med, og selv om han er blevet lidt rundere, kunne han stadig lidt med bolden. Han viste nemlig i glimt prøver på sin stadig fremragende teknik – i øvrigt i et par Puma King Finale Sort/Gul.

Hvad synes du om Tango 12 i aktion? Og hvad tænker du om at Zidane spiller i et par David Beckham signaturstøvler? Del meget gerne alle dine tanker med os i boksen herunder.