Hvorfor vælge Nike Tech Craft? En kombination mellem læder og Flyknit

22.08.2015

Skrevet af Jonathan

"Tech Craft understreger vores "no-compromise" filosofi. Spillere behøver ikke at skulle vælge mellem materialer som Flyknit og læder; de kan få fordelene fra begge dele i et premium par fodboldstøvler." Nathan VanHook, Nike Football Senior Design Director.

Hvis du læser dette indlæg for at få svar på, hvad der er bedst at spille i, så behøver du ikke at læse videre. Svaret på, hvorvidt det er bedre at spille i en normal Superfly, Obra eller Phantom frem for Tech Craft kan vi ikke levere. Og jeg er ikke sikker på at nogen kan. Det svar må du selv komme med. Men hvis du er her for at blive klogere på, hvad der skiller de to koncepter fra hinanden, så læs endelig videre.

Med et tyndt lag fusioneret læder omkring for- og midtfod, har Nike virkelig skabt en niche med Tech Craft Pack. Men hvorfor egentlig Tech Craft? Hvorfor ikke bare lave en ren læderstøvle, hvis det er dér behovet ligger?

Hvilke Nike fodboldstøvler er du til? Tech Craft eller Lightning Storm? Træf dit valg nu.

Fodboldstøvler i læder eller Flyknit? Nike giver dig begge muligheder med Tech Craft og Lightning Storm.

Baseret på adskillige samtaler med spillere fra hele verdenen på alle niveauer, er Nike nået frem til to hovedårsager, hvorfor Tech Craft er den optimale løsning:

Argument 1: En overdel af læder, tilbyder en helt anden form for beskyttelse og komfort, som syntetiske materialer ikke kan levere.

Hvor Flyknit har fokus på den tætte kontakt med bolden, så skaber læderoverdelen en større sensation af beskyttelse og dette lidt mere traditionelle fit omkring foden. Det er ofte denne følelse som tiltrækker fans af en læderoverdel og forskellen er absolut mærkbar i Tech Craft.

Argument 2: Der er mange spillere, der foretrækker en læderoverdel, men samtidig har de ikke lyst til at opgive fordelene fra deres foretrukne silo.

Da læderet er smeltet ovenpå Flyknit delen er denne fodboldstøvle en kombination af læder og Flyknit og derfor er Tech Craft den optimale løsning på at du ikke behøver at gå på kompromis. Du får stadig den samme hurtige følelse af at spille i en Superfly, den store komfort i Obra og adrætte bevægelse i Hypervenom. Det hele er bare lige toppet af med et lækkert tyndt stykke premium k-læder i stedet for.

Jeg er helt sikker på at denne Tech Craft Pack ikke er det sidste vi har set til konceptet. Ideen er simpelthen for god til ikke at gentage. Og selv om jeg personligt stadig foretrækker den normale Flyknit variant, så vil jeg ikke udelukke at jeg skal have prøvet Tech Craft af på et eller andet tidspunkt.