Efter ordninær og forlænget spilletid måtte finaleholdene Manchester United og Chelsea, ud i en dramatisk straffesparkskonkurrence for at afgøre, hvem der skulle løbe med pokalen med de store ører. De røde djævle sejrede til sidst efter en vanvittig kamp med masser af drama på Luzhniki Stadium i Moskva, hvor 69.500 tilskuere var klar på lægterne. 1.Halvleg startede en smule forsigtigt, hvor ingen af holdene gav hinanden specielt meget plads at spille på. Men jo længere kampen skred frem jo mere spilstyrende blev Alex Ferguson’s tropper. Der skulle også kun gå 26 minutter før Kongen af fodbold, Cristiano Ronaldo, viste sit værd og bragte hans hold foran med 1-0. Den altid hårdt kæmpende, Paul Scholes, spillede en flot et-to kombination med forsvarsspilleren Wes Brown, hvorefter bolden blev sendt ind i feltet til den farlige portugiser, som nærmest svævede i luften og på fornemmeste vis headede bolden ind bag en ellers velspillende Petr Cech. Det var Cristiano Ronaldos mål nr. 42 i denne sæson, hvilket er fuldstændig uhørt for en fløjspiller. Det unge supertalent har da også vundet Den Gyldne Støvle, for at være den spiller, der har fået netmaskerne til at blafre flest gange. Cristiano Ronaldo spiller i den ekstrem populære Nike Mercurial Vapor støvle, som vi netop har fået et begrænset parti hjem af. Klik her og bestil dit par allerede i dag . Målet fik Chelsea til at sætte deres spil et ekstra gear op, som da også resulterede i flere farlige chancer. Tyske Michael Ballack var tæt på at presse United-forsvareren Rio Ferdinand til at score selvmål, men Edwin van der Sar reddede med en fremragende refleksredning. Presset fra Chelseas side, åbnede dog op for United kontra og det var lige før det var udslagsgivende i et mål fra Carlos Tevez. Den hårdtkæmpende og teknisk begavet boldspiller modtog et indlæg fra, ja hvem ellers end Cristiano Ronaldo, og argentineren var tæt på at udbygge føringen til 2-0, men den fænomenale bagerste skanse hos Chelsea, Petr Cech, reddede hovedstødet, som så røg ud til midtbaneslideren Carrick, men heller ikke han kunne passere den dygtige målmand, som stod en flot kamp med sine geniale refleksreninger. Det lignede en pauseføring til Manchester United, men Frank Lampard ville det anderledes. På et kontra angreb modtager Michael Essien i højre side og afslutter resolut, men bolden rammer tilfældigt to United-forsvarere og falder ned for foran Frank Lampards elegante blå Adidas adiPURE, som usvigelig sikkert omsatte chancen til mål og dermed havde hans hold udlignet modstanerens føring. Pausestillingen blev 1-1, men det sene mål i 1.halvleg fra The Blues satte virkelig gang i deres tro på sejren, hvilket også afspejlede sig i 2. halvlegs fordeling af spil og chancer. En af de farlige herre var, Didier Drogba, der havde en pragtafslutning i det 77. Minut, som desværre ramte træværket. Angriberen som gerne vil forlade Chelsea til sommer, sendte skuddet afsted på stående fod uden nogen form for tilløb. Den klub der løber med den ombejlede herres underskrift kan være sikker på at de får noget for pengene. Kampen endte uden, at der blev scoret flere mål og derfor måtte spillerne indstille sig på forlænget spilletid. Man kunne virkelig fornemme spillernes træthed, som dog alligevel kæmpede en brav kamp og det var en sand Chapions League finale værdig. I de ekstra to gange 15 minutter kom der desværre heller ingen mål, selvom Chelseas målscorer, Frank Lampard, var farlig på ny igen, da han sendte et forsøg på overliggeren kort før slutfløjtet. Der forekom desværre en uheldig episode i de døende minutter af den forlængede spilletid, idet Drogba blev præsenteret for det røde kort efter han gav Manchester Uniteds forsvarer, Nemanja Vidic, en lussing efter lidt tumult. Dette intense brag af en kamp skulle nu ud i den ultimative afgørelse, nemlig straffesparkskonkurrence, en konkurrence, som Chelsea-anføreren, John Terry, formentlig vil have mareridt om længe. De første to straffespark for hvert hold blev sikkert omsat til mål og så trådte Cristiano Ronaldo op til 11 meter pletten. Hele verdens øjne hvilte på ham, den mest scorende spiller denne sæson, men Petr Cech snupper hans afslutning på flotteste vis og gav Chelsea endnu mere tro på den endelige sejr. John Terry var manden, der kunne have sikret London-klubben den store triumf på det femte og sidste straffespark, efter Christiano Ronaldo havde brændt for Manchester United. Men Chelsea-anføreren gled på den regnvåde bane og skød ved siden af målet. Dermed var kampen igen meget åben. Efter to spark mere kunne United sikre sig sejren, da også Nicolas Anelka præsterede en fæl afbrænder, og United kunne sikre sig Champions League-titlen for første gang siden 1999 og kunne i silende regn modtage pokalen med de store ører. Husk at du allerede nu kan købe Manchester United og Chelseas kommende trøjer for sæsonnen 2008/2009 på Unisport.dk