Top 10 | De fedeste signaturstøvler de sidste 20 år

04.04.2015

Skrevet af Jakob

Hvad har Messi, CR7, R9, Totti, Helguera og Giggs til fælles? De har allesammen fået lavet en fodboldstøvle opkaldt efter dem selv. Så er man altså noget ved musikken. Vi har givet vores bud på en Top 10 over de fedeste signaturstøvler fra de sidste 20 år. Og ja, I må gerne være uenige...

No. 10 | Ivan Helguera - Joma Helguera Sølv Den spanske Real Madrid-spiller fik i 2005 en fodboldstøvle opkaldt efter sig selv, da hans sponsor Joma lavede Joma Helguera i sølv. Spanierne tager sig godt af sine spillere, og Helguera er et godt eksempel på netop det. Ikke dårligt

No. 9 | Andryi Shevchenko - Lotto Sheva 7 Extreme Sheva fik i 2006 disse perler på fødderne, der var en af flere signaturstøvler, som italienske Lotto havde smækket hans navn på. Sheva var da også med til at udvikle flere af støvlerne - og med hans målscoring (OK, måske mest i Milan-tiden) var det intet under at man lyttede til ham.

No. 8 | Neymar Jr. - Nike Hypervenom Sonho Dourado En af de nyeste stjerner på signaturhimlen er Neymar, som allerede har fået to signaturstøvler fra Nike. Den første - en guldfarvet sag fra VM 2014 - er nr. 8 på vores liste. Guld er godt. Vi har på fornemmelsen at Neymar bliver Nikes nye profil når CR7 stepper ned.

No. 7 | Francesco Totti - Diadora Maximus 14 Totti Guld & Nike Tiempo Legend Premium Okay, det er egentlig lidt snyd, men når man som Totti får lavet to SÅ svedige signaturstøvler der skiller sig ud på hver sin måde er vi nødt til at have begge med.

No. 6 | Lionel Messi - adidas F50 adizero Messi Rød/Hvid Vi kunne have valgt rigtig mange forskellige signaturstøvler som Lionel Messis fedeste - for der ER virkelig mange frække - men valget faldt på den første støvle til at inkorporere hans nye M-logo, nemlig ovenstående sag i hvid/rød.

No. 5. | Ronaldinho - Nike Tiempo Legend I R10 Hvid/Guld Det er lidt som om, at Nike godt kan lide guld når de laver signaturstøvler. Det kan vi heldigvis også, og den eneste grund til at R10s Tiempo Legend med 24k guld på swooshen ikke ligger højere, er ganske enkelt at vi har været så snotforkælede med lækre støvler, at det halve kunne være nok. Top, top klasse.

No. 4 | Mario Balotelli - PUMA evoPOWER 1 Tricks MB45 Hvad er mere liret end en fodboldstøvle designet, så den ligner flaget fra spillerens land? Jo, der er naturligivs de tre øverste støvler på listen, men PUMA rammer den spot on med Balotellis Tricks-støvler.

No. 3 | David Beckham - adidas Predator Pulse DB723 David Beckham har også haft sin andel af Predator signaturstøvler gennem tiden, men for os er den fedeste hans Limited Edition yin-yang udgave af Predator Pulse, hvor en støvle var krom, mens en anden var rød. Igen kunne vi lave en separat liste, og vil meget gerne høre dit bud herunder.

No. 2 | Cristiano Ronaldo - Nike Mercurial Superfly II Safari CR7 Igen, hvordan skulle vi nogensinde kunne vælge bare én støvle fra CR7-kollektionen? Vi kunne næsten fylde hele Top 10 med CR7s støvler, men hvis vi skal vælge en, falder den på Safari-støvlen, der for alvor satte overlæggeren højt for, HVOR vild en signaturstøvle kunne være.

No. 1 | Ronaldo Nazario de Lima - Nike Mercurial R9 Kongen af signaturstøvler - udviklet til en af de giftigste angribere i de sidste 20 år skræddersyede Nike deres første Mercurial til den lynhurtige, driblestærk og finurlige R9. Farverne var helt vilde efter 1998-standarder og gjorde, at der ikke rigtig var nogen tvivl i vores øjne om, at det her er listens nummer 1.

Indrømmet, listen kunne have set meget, meget anderledes ud, og vi kunne i princippet have lavet en Top 50 med alle de lækre signaturstøvler, der er lavet gennem tiden. Dette var dog vores bud - hvad synes du er den fedeste signaturstøvle de sidste 20 år? Del dine tanker med os herunder, på Facebook, Twitter og Instagram.