Hjemmeholdet Valladolid var tæt på at give Barcelona en ubehagelig overraskelse allerede efter et par minutter, da Sesma slap fri i feltet, men Valdés kom godt ud af målet og fik afværget til hjørne. Barca svarede hurtigt igen, da Bojan, som spillede i den nye Nike Total90 Laser FG Rød, blev spillet fri tæt foran mål, men hans skud blev blokeret af målmanden. Valladolid gravede sig absolut ikke ned og hjemmeholdet fortsatte de gode takter og efter et kvarter kom de foran, da Llorente kom foran en noget tøvende Puyol og sendte bolden i mål til 1-0. Barca forsøgte at komme ind i kampen efter den dårlige start, men som man har set det flere gange denne sæson, havde de svært ved at komme frem til afslutninger, men Barca manglede kreativitet i spillet og de afgørende afleveringer var ikke præcise nok. Ronaldinho havde det heller ikke nemt. Han smed overraskende mange bolde væk og driblingerne lykkedes ikke, så Rijkaard havde noget at tænke over ude på sidelinien. Barca havde bolden mest, men de blev mødt af et kompakt forsvar. I det 42. minut lykkedes det dog at komme igennem, da Xavi spillede bolden hen til Ronaldinho i feltet. Han trak godt forbi en modstander og løftede bolden i mål til 1-1., der var stillingen ved pausen. Det var Ronaldinhos tredje mål i denne sæson og det blev scoret i hans nye super lækre støvler Nike Tiempo 10R Ronaldinho FG Team Brun. Valladolid kom længere frem på banen efter pausen og 2. halvleg blev indledt meget jævnbyrdigt, uden af nogle af holdene kom til afslutninger. Der skulle gå ti minutter før der blev skudt på mål, da Bojan sendte en bold over mål. Den unge angriber var på spil igen et par minutter senere, da han fra kanten af feltet sendte et skud på stolpen. Den afslutning havde fortjent en bedre skæbne. Valladolid var efterhånden sjældne gæster foran Barca's mål, men efter 62 minutter havde Sesma et farligt hovedstød som Valdés med besvær reddede til hjørne. Barca fik efterhånden et klart overtag og Valladolid blev presset længere tilbage på banen, men gæsterne havde fortsat problemer med at finde åbninger i det kompakte forsvar. I kampens sidste minut trak Ronaldinho godt ind i feltet, hvor han klart blev nedlagt af en modstander, men dommerens fløjte var helt uforståeligt tavs. Mere blev det ikke til for Barca og de måtte skuffende nøjes med 1-1. Dermed sætter de to meget vigtige point til i topkampen i ligaen og er nu fire point efter topholdet og ærkerivalerne fra Real Madrid.