Unisport World Tur: Den flydende fodboldbane på Koh Panyee i Thailand

13.07.2015

Skrevet af Jonathan

I Miami har de deres "Roof top" bane, i Rio de Janeiro har de en bane med en fantastisk udsigt til favelaen og i Mexico City rocker de deres "street" baner overalt i byen. Men intet sted i verden kan tilbyde den samme atmosfære som den flydende fodboldbane på øen Koh Panyee i Thailand.

Gennem de seneste par måneder har Joltter rejst rundt i verden for at udforske fodboldkulturen i alle verdenshjørner. Og guderne ved at han har haft nogle episke oplevelser på sin rejse, men få steder har taget pusten fra ham som Thailands unikke tilbud på den lille ø Koh Panyee.

På denne ø dominerer en flydende fodboldbane landskabet fra det øjeblik du ankommer, til det øjeblik du forlader stedet.

Fortællingen om den flydende fodboldbane i Koh Panyee strækker sig mange år tilbage. Til en tid, hvor hver eneste aktivitet på øen relaterede sig til det omringende vand - hvad enten det var at fange fisk, at fortælle om sine fangster eller sejle om kap i deres både. Fodbold var kun noget man så på TV. En dag blev en gruppe unge lokale dog trætte af at lave de samme kedelige ting hver dag, og de besluttede sig derfor at tage sagen i egen hånd. De satte sig for at bygge deres egen fodboldbane - og den skulle flyde på vandet.

Til at starte med grinede de andre ø-boere af drengene. Især fordi rustne søm stak op fra banen og den var i bund og grund alt for farlig og risikabel at spille på. Det holdt dog ikke drengene fra at spille fra morgen til aften og snart og snart kunne de finde dem selv deltage i forskellige lokale turneringer (på græs). Det blev starten på den lokale fodboldklub Panyee FC, som i dag stadig eksisterer med stor succes.

I dag har indbyggerne fra øen Koh Panyee fået bygget en perfekt fodboldbane. Bevares, den vipper en smulle på grund og bølgerne og bolden falder oftere ned tit ned i vandet, men det her er bare charmerende skønhedsfejl på en fodboldbane, der tilbyder nogle omgivelser du ikke vil finde andre steder i verden. Og ja, du skal kunne svømme hvis du spiller på denne flydende fodboldbane - for det er en uundgåelig konsekvens at skulle hoppe ned i vandet - om du vil det eller ej...

I øjeblikket befinder Joltter sig på Koh Panyee, hvor han spiller en masse bold på den flydende fodboldbane. Han sørger selvfølgelig at få det hele på video så du rigtigt kan se, hvordan det ser ud når man spiller fodbold på en bane omgivet af vand