Champions League under luppen: PSV klarer den første test, Dynamo Kiev får problemer

24.02.2016

Skrevet af Jonathan

Vi er nået til de to sidste opgør i ugens 1/8 finaler i Champions League og her venter et par af årets helt store overraskelser. Spørgsmålet er om de kan blive ved med at overraske eller om dette er endestationen for dem…

Indtil videre har der ikke været de helt store overraskelser i de hidtil seks afsluttede 1/8 finaler. Men det kan meget vel være at de kommer her. For med Dynamo Kiev og PSV’s videre avancement fra gruppespillet står City og Atletico over for to af årets største positive overraskelser.

Manchester City har endnu til gode at gå videre fra en 1/8 finale. For at være fair har modstanderen de seneste to år heddet Barcelona, men spørgsmålet er om den blå del af Manchester har, hvad der skal til. Der er ingen tvivl om at dette år, vil være deres bedste chance hidtil. En overkommelig modstander på papiret, har langt mere europæisk erfaring end tidligere og er generelt fint kørende (de har dog set bedre ud tidligere end lige nu).

Alt taget i betragtning så burde Manchester City komme hjem fra Kiev med et fordelagtigt resultat. Den ukrainske liga har ligget stille siden den 12. december og alt andet end lige burde det have en betydning (selvom FC Midtjylland klarede den udfordring helt fint mod Manchester United). Jeg tror dog på at City kan stå distancen og tipper dem en sejr på 2-1.

I kampen mellem PSV og Atletico kunne jeg sagtens se PSV holde Atletico fra de helt store ting. PSV har kun tabt en enkel kamp på hjemmebane i denne sæson, i pokalturneringen, så Philips Stadion er tydeligvis ikke et sted man bare tager hen og vinder. Og særligt ikke når tilhængerne samtidig sørger for at holde modstanderholdenes spillere vågne ved at fyre fyrværkeri af hele natten uden for deres hotel. Det virkede mod Manchester United i hvert fald…

Jeg tror på at PSV får sikret sig et fint udgangspunkt i aften før returopgøret om 14 dage. Jeg tror på at de vinder 1-0 eller 2-1.