I weekendens runde af superligaen, blev der spillet vigtige opgør i top og bund. Faktisk mangler vi stadig et opgør, nemlig mandag aftenens kamp, hvor F.C. Midtjylland og Esbjerg står overfor hinanden. Hvad der kunne have blevet en afgørende runde for de fleste hold, endte med at gøre kampen i toppen og bunden endnu tættere, end mand måske kunne have forventet. Til sidst kan du finde ud af, hvem der scorede i nogle af de nye støvler vi får i Unisport til foråret. I lørdagens topbrag på Aalborg Stadion tog hjemmeholdet imod F.C. København i en kamp om point og selvtillid til de kommende kampe i både ligaen og UEFA-cuppen, hvor begge mandskaber står over i første runde. AaB lagde fra starten tøjlerne og ville forsøge at udfordre københavnerne på deres egen bane og presse dem til fejl. Her viste det sig dog at udeholdet var lidt for rutinerede og aalborggenserne fik ikke helt det ud af det, som de havde håbet på, men det gjorde at kampen blev mere livlig end man måske lige kunne forvente mellem to tophold. Det betød dog ikke at nogle af holdene kom frem til de helt store chancer, men intensiteten var høj og gjorde kampen særdeles seværdig på trods af manglende scoringer. Udeholdet havde ellers gode forsøg både fra Atiba Hutchinson og Jesper Grønkjærs side, men hovedspillet er nu ikke de to teknikeres bedste side. Atiba spillede i lørdags i de fede Nike Mercurial Vapor III SG Charcoal, som du lige nu kan spare 35% på her på Unisport.dk. Men en taktisk affære var det nu og respekten for modstanderen, og det faktum at man nødigt ville tabe kampen, lå hele tiden og lurede mellem de to duellanter. I anden halvleg viste Morten Nordstrand dog en smule af klassen, da han i feltet snurrede rundt om sig selv og halvflugtede bolden mod mål. Karim Zaza stod dog, hvor han skulle og fik på imponerende vis afvist det farlige forsøg. Kort tid efter, var det i den anden ende det var farlig, da Siyabonga Nomvethe fandt Rade Prica i feltet, men som fik headet forbi på et forsøg man normalt ser ham sende i kassen. Rade Prica formåede dog også at gøre sig så uheldigt bemærket, at han måtte vises ud for et frispark i anden halvleg der var til gult og når man allerde har et fra første halvleg, så er der kun en vej. Kampen endte alligevel 0-0, hvilket er et resultat de nok efter kampen er meget tilfredse med i begge lejre. Brøndby skulle på Brøndby Stadion forsøge at tage revanche for sidste gang AGF var på besøg, hvor man endte med et nederlag og 0 point. Denne gang skulle der alle tre point på kontoen, så man kunne tage et vigtigt skridt væk fra bunden og samtidig håbe på, at Lyngby og Viborg delte. Lyngby vandt dog hjemme over Viborg og for at det ikke skulle blive alt for tæt i bunden, set med Brøndbys øjne, så var en sejr meget vigtig. Også for fansene på hjemmebanen, samt for at kunne bygge videre på sidste rundes sejr over Viborg på udebane. Kampen viste fra start, at Brøndby var ekstremt opsatte på at hente en sejr og allerede efter små 7 minutter kunne Morten ’Duncan’ Rasmussen fortjent bringe Brøndby i front, efter elendig opdækning fra AGF’s side. ’Duncan’ spillede mod AGF i et par Adidas fra Predator kollektionen. I den anden ende var AGF’s Dioh Williams tæt på, da han overspurtede den gule forsvarskæde, men fik afsluttet lidt svagt på Stephan Andersen, således at der ikke kom mere ud af den situation. Men det var en første halvleg domineret af hjemmeholdet og man kunne meget fortjent have været yderligere foran, men man må nok tilskrive Mark Howards forsøg – 3 meter fra mål - at han ikke er angriber, men forsvarer.Således kunne de to hold gå til pause med et fortjent føring til hjemmeholdet. I anden halvleg skete der ikke meget nævneværdigt, for 7 minutter inden i halvlegen, hvor Graulund knastørt sparkede bolden ind bag Stephan Andersen til udligning. Så dukkede spøgelset op hos hjemmeholdet igen og den flotte første halvleg blev nu afløst af er nervøst spillende mandskab, som ikke vidste, hvad ben de skulle stå på. Kort efter var Jeremiah White på spil, men sparkede lige på Brøndby-keeperen og 5 minutter senere, havde man endnu et forsøg fra den langlemmede Dioh Williams, som dog gik forbi mål. Den lille tekniker White, spillede igår i Nikes Tiempo 10R Ronaldinho FG Team Rød, som du lige nu sparer hele 30% på. Kort efter, igen, fløjtede kampens dommer en skæbnessvanger offside for AGF, for linievogteren havde intet set, men dagens dommer valgte alligevel at fløjte på trods af placeringen 20-25 meter fra åstedet. Den blev skæbnesvanger fordi der ikke var offside og fordi at Århusianerne fik scoret i situationen, noget der skulle vise sig, at blive afgørende for kampens endelige udfald. AGF fik ikke scoret, selvom de var til større problemer for Brøndby end hjemmeholdet var for AGF, lige indtil Kari Arnason kluntet ikke fik sparket væk og gav den 19-årige David Williams frit løb mod mål, hvor han usvigeligt sikkert kunne udplacere GF’s keeper. Således blev resultatet også 2-1 til hjemmeholdet, til store glæde for de blågule og deres mange fans. OB fik alle tre point mod AC Horsens og nærmer sig nu endnu engang toppen, og på Farum Park tog F.C. Nordsjælland alle tre point mod et hårdt kæpende Randershold. Til den kamp er det værd at notere sig den lille anekdote, at Randrusianernes målscorer, Jeppe Brandrup spillede i fodboldstøvler fra australske Nomis. Nomis producerer innovative fodboldstøvler med læderteknologier som giver bedre boldgreb end andre læderstøvler på markedet. Nomis er startet af Simon Skirrow som i mange år var chef i Adidas' internationale fodtøjsafdeling og er blandt andet manden bag den populære Predator serie. Støvlerne vil være at finde i Unisport til foråret og vi kan allerede nu love, at der virkelig er noget at glæde sig til.