Lær Mizuno Morelia Neo bedre at kende - gennemgang af læder speedstøvlen!

07.01.2016

Skrevet af Mathias

Hvis du ikke kender dem allerede, så forbered dig på en fodboldstøvle langt udover det sædvanlige. Læs med her, hvor vi går tættere på Mizuno Morelia Neo fodboldstøvlerne, som kan beskrives som intet mindre end et teknologisk mesterværk. Ja, jeg sælger dem stort, men believe the hype!

For at lære Mizuno Morelia Neo fodboldstøvlerne at kende, er det bedst at gå tilbage til hvordan de først blev opfundet. Neo modellen er i bund og grund den moderne og teknisk opgraderet version af klassikeren, Mizuno Morelia. Morelia støvlen var og er stadig kendt for sin ubeskrivelige bløde overdel, så da designerne satte sig ned for at lave en moderne version, var alle enige om at den skulle der ikke røres ved.

Man kan ikke bebrejde dig, hvis der er noget der ikke helt spiller hos dig, fordi her i europa matcher læderoverdele og speedstøvler sjællendt. Men det bare fordi du aldrig har prøvet eller følt et par Mizuno Morelia Neo før. De føles skarpe, de sidder tæt til foden, der er fart på designet, de gør alt hvad en speedstøvle gør og alt hvad man ikke troede en læderstøvle kunne. Jeg siger det lige igen, believe the hype!

Det skarpe fit og følelsen af at være tæt til jorden kommer i stor del takket være støvlens unikke buede form, som giver en barfodsfornemmelse på en helt unik måde. Ligger du dertil, at sålen er lavet mere fleksibel i nøgleområder og så får du en støvle, som kan matche enhver synthetic model på fart og naturlig bevægelse.

Vil du nyde det fantastiske håndarbejde lavet på Mizuno Morelia Neo? Find støvlerne lige her.

Kongen af hele showet er dog stadig den læderoverdel, som jeg bliver ved med at ævle om. Den er helt ude af denne verden og uden tvivl hvad der gør denne støvle til noget helt ekstraordinært. Læderet er sindssygt blødt og måden Mizuno har brugt det på hele støvlen, uden at gå på kompromi og benytte mikrofiber nogle steder, er det perfekte eksempel på deres dedikation til helhjertet kvalitet. Ved at tro på den hype?

Mizuno Morelia Neo kommer i to modeller, som kan begge kan ses på billederne her. Den ene er lavet i Indonesien og den anden på Mizuno’s egen fabrik i Japan. Jeg vil ikke svine den Indonesiske version for meget, men efter at have mærket læderet på begge to ville jeg aldrig overveje andet end Made in Japan modellen. Hvis du undrer dig over hvilken er hvilken på billederne, så er det den med tekstur på logoet der er MIJ støvlen.

Jeg håber det her hjalp med at kaste noget lys på en af verdens bedste fodboldstøvler, som til trods for at være lavet med en læderoverdel stadig vejer under 200 gram. Hvad synes du om Mizuno Morelia Neo speed støvlen? Er du lige så hypet som os?