5. december: Da The Sun jinxede Englands VM chancer

05.12.2012

Skrevet af Jonathan

Siden England vandt VM i 1966, har det ikke været nemt at være landsholdsspiler. Store forventninger, nogle gange berettiget andre gange ikke, er blevet sat til det engelske landshold gang på gang. Den 5. december i 2009 kulminerede det

Der var nærmest ekstase i England efter lodtrækningen til VM i Sydafrika 2010. The Sun troede nok ikke på at jinxe, for dagen efter lodtrækningen publicerede de en noget arrogant forside med ordspillet EASY, baseret på Englands gruppe, med teksten "Best English group since The Beatles". Beatles opnåede dog noget større succes end det engelske landshold gjorde i Sydafrika.

Ret skal være ret. Det kunne måske have gået meget anderledes, hvis ikke Lampard fejlagtigt var blevet frataget sit mål mod Tyskland i 1/8-dels finalen. Men alt andet før og efter det øjeblik, så bestemt ikke kønt ud fra de engelske verdensstjerner.

2 uafgjorte, en sejr på 1-0 og en målscorer på 2-1 og en 2. plads var, hvad England med nød og næppe fik skrabet sig sammen, inden de blev sendt hjem med ekspresfart af Tyskland. Nederlaget på 4-1 blev det sidste søm i kisten for englænderne, som nok holder lidt igen med en anden gang.

The Sun var noget hurtige på aftrækkeren da de erklærede Englands VM gruppe, som en VM lettelse. Kender du til nogle lignende hændelser, hvor man har taget munden for fuld, lidt for tidligt?