EM 2020 for begyndere | Få detaljerne om det store event!

28.11.2019

Skrevet af William

Selvom der stadig er et par måneder til EM starter i 2020, så er der stadig en grund til at læse om det. Unisport lærer dig de vigtigste informationer om en meget specielt turnering.

Da værterne for EM 2020 blev annonceret, var der mange, der blev overraskede. For denne gang ville turneringen ikke have et eller to værtslande. Nej, EM 2020 bliver spillet over hele Europa.

 

Beslutningen for dette blevet taget for at fejre turneringen 60 års-jubilæum. Den første blev spillet i 1960 i Frankrig. Dengang var der fire deltagende lande og vinderen blev Sovjetunionen.

I 2020 vil der være 24 deltagende nationer i den største europæiske fest nogensinde! Og de skal mødes på 12 forskellige stadions i 12 forskellige lande. Disse lande er ikke kvalificeret automatisk. Det betyder, at der bliver mange kampe uden et decideret hjemmebanehold, men hvor alle fans kan feste sammen.

 

EM 2020 bliver spillet fra den 12. juni og en måned frem til den 12. juli. Værtsbyerne bliver London, München, Rom, Baku, Sankt Petersborg, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Glasgow og København. Hver by vil være vært for tre gruppekampe og en mindst en enkelt i knockout-fasen. De sidste tre kampe, semifinaler og finale, bliver spillet på Wembley i London - det største stadion ved turneringen med imponerede 90.000 pladser.

Hvis en værtsnation er kvalificeret, så får de mindst to hjemmebanekampe. Det giver mange fans, f.eks. i København, en kæmpe mulighed for at støtte deres landshold på hjemmebane ved en stor turnering.

 

Vi kan seriøst ikke vente på, at EM 2020 starter. Og vi tæller allerede månederne, ugerne og dagene nu. For at bruge ventetiden fornuftigt, kan du kigge på vores EM 2020-side - den opdaterer vi med de nyeste og mest interessante nyheder om turneringen næste sommer!

Du kan finde vores EM 2020 side lige her