Adidas har tyvstartet i Champions League og præsenteret bolden som holdene i slutspillet skal kæmpe sig i finalen med. Traditionen tro har den fået en makeover, som repræsenterer værtsbyen for årets finale. Vi har taget et nærmere kig på den.

Man er ikke i tvivl. De ikoniske stjerner fra Europas mest prestigefyldte turnering sidder stadig og omklamrer bolden, der hver tirsdag og onsdag kl. 20.45 sendes i aktion. Alligevel føles det som en helt ny og eksklusiv bold, når den pakkes ud af æsken.

Turneringen, som siden 1993 har gået under det officielle navn UEFA Champions League, inviterer hvert år eliten af Europas fodboldklubber indenfor og har i den grad givet os nogle af de mest mindeværdige oplevelser i fodboldens historie. I år afholdes finalen for første gang siden 1967 i Portugals historiske hovedstad Lissabon. Estadio da Luz, der også lagde græs til EM finalen i 2004, har endnu engang fået æren for at være centrum for Europas fodboldelskere.

Det er derfor ikke noget under at Adidas har valgt at hente inspiration fra værtsbyen, da de skulle designe finalebolden. Med Lissabon som inspiration lå det lige til højrebenet at temaet skulle bygge på byens maritime historie. Således er de blå farver inspireret af havet og himmelen som i århundreder har guidet søfolk til og fra den store havneby.

Går man ned i detaljen er de sølvfarvede cirkler inspireret af de instrumenter, som de portugisiske søfarere brugte, og der er altså virkelig lagt tryk på den stolte historie, som Portugal og Lissabon har indenfor søfart.

Hvis man undrer sig over, hvorfor bolden også skulle være orange, så vil dem der har besøgt Lissabon kunne nikke genkendende til at orange er en farve, der dominerer landskabet. Overalt i byen skyder de orange tegltage fra de mange gamle bygninger op og maler praktisk talt byen orange.

Blandt de resterende 16 hold i turneringen har Portugal ikke nogen af deres egne hold repræsenteret. Til gengæld kan vi se frem mod nogle absolutte topkampe når Barcelona og Manchester City og Bayern München og Arsenal tørner sammen. Alle holdene får også glæde af at spille med finalebolden, da Adidas har besluttet at lade bolden blive brugt i alle slutspilskampene.

Den nye Adidas CL Finale Lisbon fodbold bliver taget i brug når Champions League går i gang igen - og vi glæder os! Hvad siger du til designet på den nye CL-bold? Fortæl os din mening i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.