Top 10-trøjer til VM for kvinder

31.05.2019

Skrevet af William

VM for kvinder 2019 kommer tættere på. Og hos Unisport HQ har vi glædet os til at give dig en top 10 over turneringens fedeste trøjer. Læs med her!

Se alle trøjerne til VM for kvinder her.

For det første, så skal vi lige fortælle om vores tanker bag denne Top 10-trøjer til VM for kvinder. Du kan tage et kig på de trøjer, der næsten klarede det. Men grunden til, at de ikke kom med, er pga. vores regel nummer et: Trøjen må ikke være identisk med herre-udgaven. Derfor har vi bl.a. ikke inkluderet fede trøjer som Nigeria, Italien eller Brasilien. Fede trøjer, men de kan ikke være med. Og så har vi regel nummer to: Et land kan ikke repræsenteres mere end én gang på listen. Og lad os så tage et kig på vores Top 10:

10. Norge Hjemmebanetrøje

Nike og NFF har lanceret en smuk 2019-trøje, der er inspireret af den norske kultur. I en kombination af de klassiske røde og blå farver er trøjen lavet med inspiration til det traditionelle mønster, som man ofte ser på norske sweaters. Resultatet er en æstetisk trøje, der altså er vores nummer 10.

9. Holland Hjemmebanetrøje

Hollands 2019 hjemmebanetrøje har en fed, retro-vibe over sig. Men den har stadig et feminint twist. Den orange trøje har en grafik, der er inspireret af landets kendte tulipaner og de unikke logo med en løvinde på - som blev lanceret nogle uger før EM-triumfen i 2017. Trøjen for 2019 tager udgangspunkt i den hollandske sejr og den lader op til, at Holland er på vej ind i en gylden periode.

8. Sverige Hjemmebanetrøje

Endnu et skandinavisk land kommer ind på listen. Den nye Sverige hjemmebanetrøje er mere end blot en trøje. Den har et grafisk design, der leder tankerne tilbage til deres ikoniske trøje fra 1995, hvor Sverige var væreter for VM i kvindefodbold. ’We create history’ er det motto, som svenskerne går ind med til kampene i Frankrig denne sommer.

7. USA Udebanetrøje

Som udebanehold er USA klar til vise flagets farver med røde trøjer og shorts samt blå sokker. Trøjen har et abstrakt designet amerikansk flag og tre skinnende stjerner. På indersiden af nakken står der “One Nation, One Team.”

6. China Udebanetrøje

En genfødsel af de gyldne år. Dette er målet for Kina. Og deres udebanetrøje symboliserer dette. Kinas nye udebanetrøje har et flot, grafisk print med en Føniks, der repræsenterer feminine dyder. De orange detaljer på ærmerne og i nakken skiller sig ud og så er der endnu en Føniks på indersiden af trøjen.

5. France Udebanetrøje

Den franske udebanetrøje, der sættes sammen med blå shorts og hvide strømper, har et unikt, polkaprikket design, der repræsenterer den franske mode. Trøjen har skrevet “Nos Différences Nous Unissent” indvendigt i nakken, der kan oversættes til: "Vores forskelle forener os". Logoerne er lavet med rosaguld og en Art Deco-skrifttype som på hjemmebanetrøjen.

4. England Udebanetrøje

Denne trøje er meget speciel, da den har et design med en lang række blomster, der er traditionelle i den engelske kultur - bl.a. valmuer og røde roser. Blomsterne fylder hele udebanetrøje-trøjen og passer godt med den mørkerøde farve. Denne nuance er unik for det engelske kvindelandshold. Trøjen har et kors, som det engelske flag, over maven og så har logoet også den specielle, mørkerøde farv, som The Lionesses anvender.

3. Tyskland Hjemmebanetrøje

Denne trøje er en hyldest til 1989, hvor Tyskland vandt EM på hjemmebane. Den er lavet med lignende design og farver på logoet. Den repræsenterer en tid, hvor kvindefodbold brød igennem i Tyskland. Semifinalen i denne turnerings var den første kvindelandskamp, der blev vist i tv nogensinde. Tillykke med en tredjeplads på vores liste!

2. Jamaica Udebanetrøje

Med kælenavnet 'Reggae Girlz' skal kvinderne fra Jamaica repræsentere den farverige nation for første til et VM. Og sikke en trøje, de skal gøre dette i. Deres udebanetrøje har klare referencer til Jamaicas flag og et miks af mørke og stærke farver giver trøjen noget personlighed. Det er meget iøjefaldende med sit grafiske design - og fyldt med jamaicansk energi. Sikke en trøje fra Umbro!

1. Australia Hjemmebanetrøje

Og her har vi så vinderen: Australien! “Never Say Die” står der trykt i nakken, hvilket er det velkendte slogan hos The Matildas. Den nye Australien hjemmebanetrøje, der er en del af en større kollektion specielt lavet til holdet, giver minder om Hosier Lane i Melbourne - et samlingssted for gadekunst, The Golden Waffle og fyldt med billedr af de australske landshold. Alt dette er indkapslet i denne meget unikke trøje.